Kepta burokėlių sriuba su grybais ir kukuliais
- Grybai , 0,3 litro
- Burokėliai , 2 vienetai
- Morkos , 2 vienetai
- Bulvės , 4 vienetai
- Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 žiupsnelis
- Pipirai , 1 žiupsnelis
- Faršas , 200 gramų
Pakepiname grybus su 1 šaukštu aliejaus.
Barštelius supjaustome riekelėmis, morkas griežinėliais, viską paprieskoniuojame ir apšlakstome likusiu aliejumi. Dedame kepti 20 min. į orkaitę.
Iš faršo padarome nedidelius kukulius ir iškepame orkaitėje.
Į puodą įpilame apie 2 litrus vandens arba sultinio, dedame supjaustytas bulves, grybus, burokėlius su morkomis ir verdame apie 20 min.
Į išvirtą sriuba sudedame iškeptus kukulaičius, paskaniname grietine ir valgome. Skanaus.
- Komentuoti

kad zinoki, taip ir buvo, uzteko lekstes ir sotus, nereikai antro patiekalo

oho! Čia visi pietūs vienoje lėkštėje... :)
Panašūs receptai
Daugiau receptųPrieskonių aromatas liks nepakitęs, jei į sriubas ir troškinius juos bersite iki virimo pabaigos likus 10-15 min. Jei į ruošiamą patiekalą dedami nesmulkinti prieskoniai, tai baigus virti prieskoniai išimami, o jei patiekalas turi būti stipresnio aromato, prieskoniai dar kurį laiką palaikomi.
Rodyti kitą patarimą