Greita paieška
Receptai
Draugai

Kepta veršiena “Duroc”

Kepta veršiena “Duroc”
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padažui:
  • Svogūnai , 40 gramų
  • Konjakas , 50 mililitrų
  • Baltas vynas, sausas , 100 mililitrų
  • Veršienos sultinys , 400 mililitrų
  • Šampinjonai , 250 gramų
  • Peletrūnas , 1 pundelis
  • Petražolės , 1 pundelis
  • Sviestas , 20 gramų
Reikės:
  • Veršiena , 1 kilogramas
  • Sviestas , 80 gramų
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
  • Kvietiniai miltai , 80 gramų
Fondiu:
  • Svogūnai , 40 gramų
  • Česnakai , 4 skiltelės
  • Sviestas , 40 gramų
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Pomidorai be odelių , 800 gramų
  • Rozmarinas , 1 žiupsnelis
  • Čiobreliai , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą padalinkite į 150g porcijas. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių, tada miltais, nubarstykite jų perteklių.

  2. Pradėkite ruošti pomidorų fondiu. Svieste pakepinkite susmulkintus šalotinius svogūnus, sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, čiobrelį, rozmariną, česnaką, druską, pipirus. Lėtai troškinkite iki norimos tekstūros.

  3. Ištirpinkite sviestą keptuvėje, dėkite veršieną ir pakepkite 6-7 min. iš abiejų pusių. Mėsą išimkite iš keptuvės.

  4. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė mėsa, pakepinkite supjaustytus pievagrybius, kol taps gelsvi. Sudėkite šalotinius svogūnus, įpilkite konjaką ir jį uždekite. Įpilkite balto vyno, troškinkite 5 min., kol skysčio sumažės. Įpilkite sultinio ir dar kelias minutes patroškinkite, kad padažas sutirštėtų. Galiausiai įdėkite kelis kubelius šalto sviesto.

  5. Mėsą pabaikite kepti orkaitėje iki norimo iškepimo, neperkepkite.

  6. Mėsą patiekite karštose lėkštėse, užpilkite grybų padažų, šalia įdėkite pomidorų ir apibarstykite kapotom petražolėm, peletrūnu.

  7. Išmok gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d.:http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28

Receptą atsiuntė www.ciopciop.lt
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei pyragą, keksą ar kitą kepinį sunku išimti iš formos, tai apverskite jį ant servetėlės ir ant formos viršaus uždėkite sudrėkintą rankšluostį. Po 10 min. Kepinys vienodai atšoks nuo formos sienelių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Čenakai Dešrelės su bulvėmis Šventiška žąsies krūtinelė Želė tortas „Vasarėlė“ Virtos “gėlytės”
Reklama
Prisijunk prie mūsų!