Greita paieška
Receptai
Draugai

Kepta višta

Kepta višta
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Broileris , 1 vienetas
  • Česnakas , 1 skiltelė
  • Citrina , 1 vienetas
  • Aliejus , 50 gramų
  • Juodieji pipirai , 3 žiupsneliai
  • Lauro lapai , 3 žiupsneliai
  • Druska , 2 valgomieji šaukštai
  • Čiobreliai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Kmynai , 3 valgomieji šaukštai
  • Prieskoniai vištienai , 1 vienetas
  • Bulvės , 1 kilogramas
  • Petražolės , 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti.

  2. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais pipirais, lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinti vištą.

  3. I vidų ir po oda iš kraštų prikimšti kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.

  4. Palikti vištą bent 6 val. pasimarinuoti.

  5. Prieš kepimą dar apmalti malūnėliu Santa Maria ,,Chicken & Steak''

  6. Paimti metalinį puodelį , į jį supilti marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustyti česnako ir ant jo pasodinti vištą.

  7. Apvynioti ją folija ir dėti į karštą orkaitę. I skardą pripilti vandens.

  8. Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupti ir suberti bulves, aptrintas aliejumi, druska ir petražolėmis.

  9. Dar kepti apie 40 min .stebint situaciją. Jei reikia, įpilti vandens, pašlakstyti vištą skysčiu.

  10. Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., aš apverčiu vištą ir ištraukiu tą puodelį - pasklinda aromatas ir sultys.

  11. Papuošti.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdančios žuvies kvapo nebus, jei puodą, kuriame ji verda, pridengsite lininio audinio gabalu ir ant jo užėsite dangtį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Maltos vištienos Kijevo kotletai Jūros lydeka, kepta folijoje su daržovėmis ir mozarella sūriu Skaniausias šokoladinis pyragas Bulviniai vėdarai Paprasta žuvienė Dešrelės su bulvėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!