Greita paieška
Receptai
Draugai

Keptas kalakutas su lazdynų riešutais, grybais ir džiovintomis slyvomis

Keptas kalakutas su lazdynų riešutais, grybais ir džiovintomis slyvomis
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Gaminimo instrukcija:
  1. 3 stambiai sukapotų raudonųjų svogūnų,
    1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
    1 stiklinės raudonojo vyno,
    200 g paspragintų lazdynų riešutų,
    2 smulkiai sukapotų skiltelių česnako,
    250 g sukapotų džiovintų slyvų be kauliukų,
    čiobrelių,
    2 didelių stambiai sukapotų obuolių,
    120 g sukapotų grybų,
    400 g šviežių dešrelių nulupta odele,
    4 sukapotų griežinėlių kumpio,
    3,5 kg kalakuto,
    2 stambiai sukapotų mandarinų,
    rozmarinų,
    1 pakelio sviesto,
    1-2 šaukštų miltų,
    1 stiklinės baltojo vyno arba 2 šaukštelių raudonųjų serbentų želės.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Įdarui: didelėje keptuvėje
    įkaitinkite aliejų, sudėkite sukapotus svogūnus ir įberkite žiupsnelį druskos.
    Apkepkite, padidinkite ugnį ir supilkite vyną. Leiskite jam užvirti ir
    pavirkite 5 minutes. Sukapokite riešutus, česnaką, slyvas ir įberkite
    čiobrelių. Taip pat smulkiai sukapokite obuolius.

    Visus ingredientus sudėkite į dubenį, sumaišykite su sukapotais grybais
    ir svogūnais ir pabarstykite prieskoniais. Masę apkepkite,
    leiskite ataušti, sudėkite dešrelių mėsą ir sukapotą kumpį ir
    sumaišykite. Įdėkite paruoštą kalakutą į kepimo formą. Prikimškite jo
    kaklą įdaro, tik labai kietai, ir išlyginkite kaklą. Į patį kalakutą
    įkiškite mandarinus ir pabarstykite rozmarinais. Visą paukštį įtrinkite
    sviestu ir pabarstykite druska ir maltais pipirais. Dėkite į orkaitę ir
    kepkite 2 valandas ir 30 minučių. Jeigu paukštis ims per daug ruduoti,
    pridenkite jį folijos lakštu, arba uždenkite tik kojas, nes jos iškeps
    pirmos. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės ir truputį pridenkite folija ir
    palikite pastovėti 20 minučių prieš pjaustydama. Po kepimo likusias
    sultis palikite padažui.

    Padažui: pirmiausia nugriebkite riebalus, o sultis supilkite į puodelį
    ir pastatykite ant ugnies. Miltus sumaišykite su vandeniu ir supilkite į
    sultis. Gerai sumaišykite mediniu šaukštu, įpilkite karšto sultinio ar
    karšto vandens ir maišykite, kad nesusidarytų gumulų. Įpilkite truputį
    baltojo vyno ar raudonųjų serbentų želės ir užvirkite. Jeigu padažas bus
    per tirštas, įpilkite dar karšto vandens.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant į vandenį įmesite svogūno galvutę arba kelias skilteles česnako.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminė pica Čenakai Grybų padažas Vištienos širdelių guliašas Burokėlių salotos Biskvitinis pyragas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!