Keptas lašišos žiedas
- Lašišos filė , 700 gramų
- Batonas , 3 riekės
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 100 gramų
- Svogūnai , 1 vienetas
- Pievagrybiai , 200 gramų
- Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai , 6 vienetai
- Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai žuviai , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 žiupsnelis
Svogūną ir pievagrybius pakepinti 2 šaukštuose aliejaus. Atvėsinti.
Batono riekutes užpilti grietinėle arba pienu ir palikti brinkti.
Lašišą sumalti, į tą patį indą sumalti 2 virtus kiaušinius, keptus svogūnus su pievagrybiais ir mirkytą batoną.
Į masę įmušti 2 nevirtus kaišinius, pilti ištirpintus 2 šaukštus sviesto, sudėti druską bei prieskonius ir gerai išminkyti.
Kepimo formą patepti sviestu, dėti pusę masės.
Likusius 2 virtus kiaušinius supjaustyti į 4 dalis ir išdėlioti ant masės lengvai paspaudžiant.
Ant viršaus sudėti likusią masę, paviršių išlyginti.
Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val, kol pakils ir gražiai apskrus.
Atvėsinti ir išimti iš formos. Puošti citrinomis, majonezu, petražolėmis, spanguolėmis. Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPyragas bus puresnis, jei prieš kišdamos į orkaitę, paliksite jį pastovėti ir pakilti 15 -20 min.
Rodyti kitą patarimą