Keptas upėtakis su Berno padažu ir pipirnėmis
- Upėtakis , 700 gramų
- Citrina , 2 vienetai
- Aliejus, kepimui , 70 mililitrų
- Ryžiai , 200 gramų
- Druska , 1 valgomasis šaukštas
- Pipirai, malti , 1 valgomasis šaukštas
- Bazilikas , 100 gramų
- Brokoliai , 1 gūželė
- Pipirnė , 1 saujelė
- Kiaušinai, tryniai , 3 vienetai
- Vynas, baltas, sausas , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 82 proc. riebumo , 150 gramų
- Peletrūnas , 50 gramų
Žuvį gerai išvalome, nuskutame žvynus. Viršų ir vidų ištriname baziliku, druska ir pipirais. Į vidų įdedame vieną supjaustytą griežinėliais citriną. Įvyniojame į maisto plėvelę ir paliekame marinuotis 2 valandoms šaldytuve.
Brokolius pamerkiame į citrinos sultimis parūgštintą vandenį.
Kepimo indo dugną apšlakstome alyvuogių aliejumi. Upėtakį dedame ant antros supjaustytos griežinėliais citrinos. Šalia sudedame išskirstytus brokolių žiedynėlius. Žuvies viršų ir brokolius taip pat apšlakstome aliejumi. Kepame 220 o C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Brokolius periodiškai apšlakstome išsiskyrusiomis sultimis.
Išverdame birius ryžius. Laikome šiltai.
Gaminame padažą. Išlydome sviestą. Į puodą su verdančiu vandeniu įdedame metalinį dubenėlį su kiaušinių tryniais. Įpilame vyną ir intensyviai plakame šluotele, kad nesutrauktų. Jeigu masė yra sutraukiama, dedame dar vieną kiaušinio trynį. Lėtai į kiaušinio plakinį pilame lydytą sviestą, plakame. Sudedame susmulkintą peletrūną. Jeigu padažas gaunasi per tirštas, galima įpilti šlakelį vandens. Pridedame druskos ir pipirų pagal skonį. Laikome šiltai.
Iškepusį upėtakį atsargiai išimame iš kepimo indo ir dedame į lėkštę. Sudedame ryžius ir brokolius. Galima įdėti kelis griežinėlius šviežios citrinos. Apipilame Berno padažu, apibarstome pipirnių daigeliais.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSuvytusius ridikėlius atgaivinsite, pamerkę jų lapus į vandenį.
Rodyti kitą patarimą