Keptos kriaušės
- Kriaušės, didelės , 2 vienetai
- Sutirštinto saldaus pieno , 4 gramai
- Maskarponės sūris , 200 gramų
- Grietinėlė plakta , 200 gramų
- Cukrus
- Bruknių uogienė , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos sultys (iš pusės citrinos) , 0,5 vieneto
- Migdolai, malti, skrudinti
- Mėtos šakelė (papuošimui) , 2 vienetai
Kriaušes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, vidų šiek teik išskobkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
Maskarponės sūrį sutrinkite šakute, įmaišykite sutirštintą pieną, cukrų, gerai išsukite ir įdarykite kriaušes. Įdarytas kriaušes dėkite į karščiui atsparų kepimo indą, įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.
Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir citrinų sultimis iki standžių putų ir 20 min. padėkite į šaldytuvą. Kriaušes tiekite su bruknių uogiene, plakta grietinėle, skrudintais migdolais. Puoškite mėtų lapeliais.
Patarimas: tiekiamos be plaktos grietinėlės tokios kriaušės - puikus garnyras prie paukštienos patiekalų.
- Komentuoti

Labai skanu, tik kepant maskarpones kremas issilyde, gal but netinkama temperatura pasirinkau, o gal taip turejo but, hmm, gerai butu zinoti kaip turi gautis ir kokioje temperaturoje reikia kepti.
Panašūs receptai
Daugiau receptųSvogūnas nebus toks aštrus, jei jį kelis kartus perplausite ir palaikysite ties šalto vandens čiurkšle.
Rodyti kitą patarimą