Greita paieška
Receptai
Draugai

Keptos kriaušės

Keptos kriaušės
Rekomenduojame:
Įvertino 9 lankytojai 1

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kriaušės, didelės , 2 vienetai
  • Sutirštinto saldaus pieno , 4 gramai
  • Maskarponės sūris , 200 gramų
  • Grietinėlė plakta , 200 gramų
  • Cukrus
  • Bruknių uogienė , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos sultys (iš pusės citrinos) , 0,5 vieneto
  • Migdolai, malti, skrudinti
  • Mėtos šakelė (papuošimui) , 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kriaušes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, vidų šiek teik išskobkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

  2. Maskarponės sūrį sutrinkite šakute, įmaišykite sutirštintą pieną, cukrų, gerai išsukite ir įdarykite kriaušes. Įdarytas kriaušes dėkite į karščiui atsparų kepimo indą, įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.

  3. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir citrinų sultimis iki standžių putų ir 20 min. padėkite į šaldytuvą. Kriaušes tiekite su bruknių uogiene, plakta grietinėle, skrudintais migdolais. Puoškite mėtų lapeliais.

    Patarimas: tiekiamos be plaktos grietinėlės tokios kriaušės - puikus garnyras prie paukštienos patiekalų.

Komentarai1
Lilia

Labai skanu, tik kepant maskarpones kremas issilyde, gal but netinkama temperatura pasirinkau, o gal taip turejo but, hmm, gerai butu zinoti kaip turi gautis ir kokioje temperaturoje reikia kepti.

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Svogūnas nebus toks aštrus, jei jį kelis kartus perplausite ir palaikysite ties šalto vandens čiurkšle.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos širdelių guliašas Grybų padažas Žemaičių blynai su faršu Virtų bulvių cepelinai su mėsa Naminė pica Virti briuselio kopūstai su sviestu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!