Greita paieška
Receptai
Draugai

Keptos midijos su šonine

Keptos midijos su šonine
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Kategorijos: Daržovių apkepas, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Mildijos , 6 vienetai
  • Grietinėlė, 30 % riebumo
  • Špinatai , 5 gramai
  • Šoninė , 40 gramų
  • Fermentinis sūris , 50 gramų
  • Salotos lapai , 10 gramų
  • Citrina
  • Bazilikai
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:

Midijos atitirpinamos kambario temperatūroje. Kruopščiai nuplaunamos ir išvalomos. Išlukštenama mildijų mėsa. Geldelių neišmetame.

Mildijų mėsą kiek apvirti sūdytame vandenyje (keletą minučių).

Šviežius špinatus nuplauti ir nusausinti. Naudoti tik špinatų lapus. Juos supjaustyti juostelėmis.

Šoninę pakepinti keptuvėje (supjaustytą mažais gabalėliais). Apkepus šoninei dėti ją ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalai.

Į įkaitusią keptuvę pilti grietinėlę. Grietinėlei pakepus dėti špinatus , šoninę (pusę pasilikite, jos dar reikės) ir druską. Iškepus berti berti tarkuotą sūrį ir sumaišyti.

Ant geldelių dugno pabarstyti šoninės ir visą likusią geldelę užpildyti paruošta mase. Mildijų geldeles kepti įkaitintoje 180- 200°C apie 5 minutes, kol sūris taps gražios auksinės spalvos.

Iškepus pabarstyti bazilikų šakelėm ir papuošti citrinų griežinėliais.

Skanaus ;)

Receptą atsiuntė Giedrė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Salotoms ir mišrainėms majonezą galite pakeisti grietine, sumaišyta su kietai virto kiaušinio tryniu ir šaukšteliu garstyčių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Troškintos kiaulienos kepenėlės Įdaryti makaronų vamzdeliai Šašlykas orkaitėje Žemaičių blynai su faršu Salotos su lašiša Dešrelės su bulvėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!