Greita paieška
Receptai
Draugai

Kiauliena su šalavijais ir medumi

Kiauliena su šalavijais ir medumi
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Gaminimo instrukcija:
  1. 4 porcijoms reikės:

    600 g kiaulienos išpjovos,
    4 šakelių šalavijo,
    2 skiltelių česnako,
    4 valg. šaukštų medaus,
    2 vidutinio dydžio morkų,
    2 didelių kriaušių,
    50 g sviesto,
    50 ml alyvų aliejaus,
    70 ml balto sauso vyno,
    50 g cukraus,
    druskos ir pipirų pagal skonį.

  2. Nuo kiaulienos išpjovos pašalinkite plėves ir riebalus, įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite alyvų aliejumi. Padarykite negilias įpjovas aštriu peiliu ir į jas įdėkite nedideles česnako skilteles ir smulkintus šalavijų lapelius.

    Išpjovą apkepkite įkaitintoje keptuvėje be riebalų po 10 sek. iš abejų pusių. Apkepintą mėsą išimkite ir dėkite į kepimo skardą, sudėkite likusius česnakus.

    Į keptuvę įdėkite 25 g sviesto ir iš karto supilkite vyną. Kaitinkite, kol pusė skysčio išgaruos, tada supilkite medų, kaitinkite, kol užvirs ir palaukite, kol padažas sutirštės. Gautu padažu ištepkite mėsą ir kepkite orkaitėje 1900 C temperatūroje 30 min.

    Morkas ir kriaušes nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. Gilioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir cukrų ir pakepinkite morkas. Po 4-5 minučių suberkite kriaušes ir kepkite dar 3-4 min.

    Iškepusią išpjovą supjaustykite nedideliais gabalėliais (skersai), palaukite, kol nusivarvės išsiskyrę sultys ir dėkite į lėkštę su paruoštu garnyru – apkepintomis morkomis ir kriaušėmis saldžiame padaže.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Apvytusias daržoves ir žalumynus atšviežinsite, pamerkę jas iš pradžių į karštą, o po to į šaltą vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos širdelių guliašas Virtos “gėlytės” Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Vištienos sriuba su kariu Gardutėlė kriaušių uogienė Vanilinis varškės apkepas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!