Kiaulienos kepsnys su žolelių švarkeliu
- Bulvės , 500 gramų
- Pomidorai , 500 gramų
- Česnakai , 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus , 5 valgomieji šaukštai
- Sultinys , 125 mililitrai
- Kiaulės kepenys , 1 kilogramas
- Citrinos Žievelės , 1 arbatinis šaukštelis
- Džiūvėsėliai , 3 valgomieji šaukštai
- Parmezano sūris , 2 valgomieji šaukštai
- Petražolės , 2 valgomieji šaukštai
- Druska , 1 žiupsnelis
Bulves nulupti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Pomidorus taip pat nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Viena skiltele česnako patrinti skardą, kurioje kepsite.
Į skardą supilti du valgomus šaukštus aliejaus ir sluoksniais sudėlioti pomidorų ir bulvių griežinėlius. Užpilti karštu sultiniu. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Mėsą nuplauti ir nusausinati. Kruopščiai ištrinti druska ir pipirais. Įdęti į skardą. Kepti apie 60 minučių.
Kitą česnako skiltelę susmulkinti. Atidžiai sumaišyti su citrinos žievele, duonos džiūvėsėliais, trintu parmezanu, petražolėm ir 3 šaukštais alyvuogių aliejaus.
Taip paruoštą džiūvėsėlių, sūrio ir žolės švarkelį tolygiai aptepti ant keptos mėsos ir toliau kepti apie 20 min. Kepsnį išimti ant lėkštės ir tuoj pat patiekti supjaustytą su daržovėm ir bulvėm.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSuvytusius ridikėlius atgaivinsite, pamerkę jų lapus į vandenį.
Rodyti kitą patarimą