Greita paieška
Receptai
Draugai

Kiaulienos nugarinė su obuolių padažu

Kiaulienos nugarinė su obuolių padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Nugarinė , 1 vienetas
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Česnakai , 3 skiltelės
  • Rozmarinas , 4 vienetai
  • Alyvuogių aliejus , 1 valgomasis šaukštas
  • Obuolių actas , 60 mililitrų
  • Garstyčių padažas , 2 valgomieji šaukštai
  • Obuolių sidras , 2 stiklinės
  • Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
  • Rozmarinas , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškite nugarinę marinavimui. Nupjaustykite plėves. Pabarstykite pipirais. Gerai įtrinkite.

  2. Susmulkinkite česnaką, sukapokite rozmariną. Sudėkite į maišelį, įlašinkite aliejaus ir įdėkite į jį nugarinę. Įtrinkite prieskonius.

  3. Marinuokite 4-12 valandų.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Išimkite mėsą iš maišelio, pabarstykite druska.

  5. Įkaitinkite aliejų ir dėkite nugarinę į keptuvę. Ant didelės ugnies apskrudinkite abi puses.

  6. Tuomet 20 minučių kepkite orkaitėje arba ant keptuvės, nuolatos vartykite mėsą. Išimkite ją, padėkite į lėkštę.

  7. Į tą pačią keptuvę įpilkite ketvirtadalį puodelio obuolių acto, 2 valgomus šaukštus garstyčių padažo, 2 puodelius tikrojo obuolių sidro (jį galima pakeisti obuolių sultimis arba baltuoju vynu). Viską sumaišykite ir užvirinkite. Pakaitinkite, kad šiek tiek skysčio nusigaruotų.

  8. Išjunkite ugnį, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Perkoškite ir į užpilą įmaišykite šaukštą susmulkinto rozmarino.

  9. Supjaustykite nugarinę, sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažą. Skanaus!

Receptą atsiuntė Daiva
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei norite, kad krapai ir petražolės ilgiau išsilaikytų, apšlakstykite juos šaltu vandeniu, įdėkite į celofaninį maišelį, į kurį pripūskite oro ir stipriai užrišę, laikykite šaldytuve.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Šašlykai marinuoti kefyre Želė tortas „Vasarėlė“ Įdaryti makaronų vamzdeliai Kepti šonkauliukai medaus-garstyčių marinate Įprasti morenginiai sausainiai Silkė su cinamonu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!