Greita paieška
Receptai
Draugai

Kiaulienos šašlykai su kadagių - garstyčių majoneziniu padažu

Kiaulienos šašlykai su kadagių  - garstyčių majoneziniu padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Marinatui:
  • Druska , 2 valgomieji šaukštai
  • Lauro lapai, malti , 1 arbatinis šaukštelis
  • Penkių rūšių malti pipirai , 4 žiupsneliai
  • Žali rozmarinai, šakelė , 1 vienetas
  • Laiškiniai česnakai, žali , 1 pundelis
  • Džiovintos kadagio uogos , 2 valgomieji šaukštai
  • Garstyčių grūdeliai , 2 valgomieji šaukštai
  • Majonezas , 200 gramų
  • Baltas sausas vynas , 70 gramų
Reikės:
  • Kiaulienos sprandinė , 2,5 kilogramo
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą supjaustyti.

  2. Kadagių uogas ir garstyčių grūdelius susmulkinti smulkintuvu ir suberti į vyną.

  3. Į vyno masę taip pat suberti druską, pipirus, lapelius, smulkintus laiškinius česnakus ir rozmarinus. Tyrę gerai išsukti ir suversti į mėsą, išmaišyti. Taip užmarinuotą mėsą palaikyti 2 - 6 val., geriausia vis pamaišant.

  4. Suversi majonezą ir vėl išmaišyti. Palaikyti per naktį vėsiai.

  5. Iškepti laužo dūmuose. Mes šiuos pikantiško skonio, laukų, miško aromato kupinus šašlykus valgėme su ryžiais ir Vilniaus "Pikantišku'' majonezu.
    Vyną galima pakeisti citrinos sultimis.
    Keičiant prieskonių santykius, šašlykų skonis gaunasi vis kitoks.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žalioji arbata ne tik malšina troškulį, bet ir mažina nuovargį, gerina savijautą, bei kelia darbingumą.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vengrijos agurkai Virtos “gėlytės” Cukinija žiemai "Donecko" Vištienos širdelių guliašas Burokėlių mišrainė su majonezu Silky Orange
Reklama
Prisijunk prie mūsų!