Greita paieška
Receptai
Draugai

Kiaulienos šašlykai su kadagių - garstyčių majoneziniu padažu

Kiaulienos šašlykai su kadagių  - garstyčių majoneziniu padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Marinatui:
  • Druska , 2 valgomieji šaukštai
  • Lauro lapai, malti , 1 arbatinis šaukštelis
  • Penkių rūšių malti pipirai , 4 žiupsneliai
  • Žali rozmarinai, šakelė , 1 vienetas
  • Laiškiniai česnakai, žali , 1 pundelis
  • Džiovintos kadagio uogos , 2 valgomieji šaukštai
  • Garstyčių grūdeliai , 2 valgomieji šaukštai
  • Majonezas , 200 gramų
  • Baltas sausas vynas , 70 gramų
Reikės:
  • Kiaulienos sprandinė , 2,5 kilogramo
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą supjaustyti.

  2. Kadagių uogas ir garstyčių grūdelius susmulkinti smulkintuvu ir suberti į vyną.

  3. Į vyno masę taip pat suberti druską, pipirus, lapelius, smulkintus laiškinius česnakus ir rozmarinus. Tyrę gerai išsukti ir suversti į mėsą, išmaišyti. Taip užmarinuotą mėsą palaikyti 2 - 6 val., geriausia vis pamaišant.

  4. Suversi majonezą ir vėl išmaišyti. Palaikyti per naktį vėsiai.

  5. Iškepti laužo dūmuose. Mes šiuos pikantiško skonio, laukų, miško aromato kupinus šašlykus valgėme su ryžiais ir Vilniaus "Pikantišku'' majonezu.
    Vyną galima pakeisti citrinos sultimis.
    Keičiant prieskonių santykius, šašlykų skonis gaunasi vis kitoks.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žalios ropės bus mažiau kartokos, jei prieš vartojimą jas apipilsite karštu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos kepsniukai Žemaičių blynai su faršu Česnakinis padažas kebabams Troškintos kiaulienos kepenėlės Burokėlių salotos Burokėlių mišrainė su majonezu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!