Kiniškai paruošta kalakutiena
- Morkos , 150 gramų
- Voveraitės arba pievagrybiai , 150 gramų
- Porai , 100 gramų
- Kukurūzai, konservuoti , 150 gramų
- Cukinijos, mažos , 150 gramų
- Svogūnai , 0,5 vieneto
- Sojų padažas , 2 valgomieji šaukštai
- Degtinė , 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Pipirai
- Cukrus
- Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
- Kalakuto krūtinėlė , 400 gramų
Mėsą nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais plonais gabaliukais, sudėti į dubenėlį, užpilti sojų padažu, degtine, pabarstyti druska, cukrumi, pipirais, sumaišyti ir palikti 30 min. Tada paruošiame daržoves ir grybus. Morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Voveraites nuvalyti, nuplauti ir nusausinti. Porą supjaustyti griežinėliais. Kukurūzus nuvarvinti. Cukiniją perpjauti išilgai pusiau ir supjaustyti griežinėliais. Svogūnus supjaustyti šiaudeliais.
Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus, kol pasidarys skaidrūs. Paskui suberti likusias daržoves ir kepti dar 2-3 min. Pasūdyti, įberti pipirų. Mėsą pakepti ir sumaišyti su paruoštomis daržovėmis.
Patiekti su biriai virtais ryžiais, balta duona arba skrebučiais.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNuo kepenų nulupti plėvę lengviausiai jas prieš tai nuplikius verdančiu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą