Greita paieška
Receptai
Draugai

Koldūnai su bulvėmis ir grybais

Koldūnai su bulvėmis ir grybais
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Bulvės , 400 gramų
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Sviesto , 1 valgomasis šaukštas
  • Džiovinti grybai , 100 gramų
  • Pipirai
Tešlai:
  • Miltai , 200 gramų
  • Kiaušinis , 1 vienetas
  • Vanduo , 200 mililitrų
  • Sviesto , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Ruošdami įdarą, grybus užpilkite vandeniu arba pienu ir palikite 1-2 val. Nupilkite nuo grybų vandenį (pieną), lengvai nuspauskite ir apkepinkite svieste kartu su smulkintais svogūnais.

  2. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir paruoškite piurė. Į bulvių piurė sudėkite apkepintus su svogūnais grybus, įberkite druskos, pipirų.

  3. Miltus persijokite. Į šaltą vandenį įmuškite kiaušinį, berkite druską ir viską gerai išmaišykite. Pamažu maišant, palaipsniui supilkite miltus ir užminkykite kietą tešlą.

  4. Tešlą plonai iškočiokite, stikline išspauskite apvalius skridinėlius.

  5. Ant kiekvieno skridinėlio dėkite po arbatinį šaukštelį paruošto įdaro, sulenkite ir tešlos kraštus užspauskite.

  6. Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 5-7 minutes. Išvirusius koldūnus išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti skysčiui. Patiekite karštus su svietu arba grietine.

Receptą atsiuntė Nijolė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Tešla nelips prie rankų, jei jas pasitepsite aliejumi.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtų bulvių cepelinai su mėsa Virtos “gėlytės” Burokėlių salotos Zrazai su trimis įdarais Biskvitinis pyragas Dešrelės su bulvėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!