Greita paieška
Receptai
Draugai

Kopūstų apkepas su malta mėsa ir ryžiais

Kopūstų apkepas su malta mėsa ir ryžiais
Rekomenduojame:
Įvertino 12 lankytojų

Gaminimo instrukcija:
  1. 1 nedidelės kopūstų gūžės,
    300 g maltos mėsos, 100 g ryžių,
    1 svogūno galvutės, 2 valg. šaukštų aliejaus,
    druskos, maltų juodųjų pipirų,
    2 kiaušinių, 100 g lašinukų,
    4 valg. šaukštų grietinės,
    50 ml grietinėlės, 2 valg. šaukštų maltų džiūvėsėlių.

  2. Ryžius penkiolika minučių virkite pasūdytame vandenyje. Kopūsto gūžę nuplaukite ir septynioms minutėms pamerkite į verdantį pasūdytą vandenį. Po to perkelkite ją į rėtį, nuvarvinkite ir nuskabykite lapus.Svogūno galvutę nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame kartu su mėsos faršu apkepinkite smulkintus svogūnus. Ten pat suberkite išvirusius ryžius, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir viską sumaišykite su grietine.

    Į kepimo formą sluoksniais išdėliokite kopūstų lapus bei mėsos įdarą. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir šiuo plakiniu užpilkite apkepą. Ant viršaus išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytus lašinukus, apibarstykite maltais džiūvėsėliais ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 minutes.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei jus kankina nemiga, 500 g salotų lapų 5 minutes virkite viename litre vandens. Po to atvėsinkite ir perkoškite. Prieš miegą iškerkite po stiklinę šio gėrimo.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Citrinų pyragas Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Nugarinės šašlykas Virtų bulvių cepelinai su varške Želė tortas „Vasarėlė“ Braškių ir kivių uogienė
Reklama
Prisijunk prie mūsų!