Kopūstų apkepas su malta mėsa ir ryžiais
1 nedidelės kopūstų gūžės,
300 g maltos mėsos, 100 g ryžių,
1 svogūno galvutės, 2 valg. šaukštų aliejaus,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
2 kiaušinių, 100 g lašinukų,
4 valg. šaukštų grietinės,
50 ml grietinėlės, 2 valg. šaukštų maltų džiūvėsėlių.Ryžius penkiolika minučių virkite pasūdytame vandenyje. Kopūsto gūžę nuplaukite ir septynioms minutėms pamerkite į verdantį pasūdytą vandenį. Po to perkelkite ją į rėtį, nuvarvinkite ir nuskabykite lapus.Svogūno galvutę nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame kartu su mėsos faršu apkepinkite smulkintus svogūnus. Ten pat suberkite išvirusius ryžius, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir viską sumaišykite su grietine.
Į kepimo formą sluoksniais išdėliokite kopūstų lapus bei mėsos įdarą. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir šiuo plakiniu užpilkite apkepą. Ant viršaus išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytus lašinukus, apibarstykite maltais džiūvėsėliais ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 minutes.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei agurkai kartoki, nulupkite juos ir palaikykite piene įbėrę šiek tiek cukraus.
Rodyti kitą patarimą