Kotletai "Siurprizas"
- Džiovintos slyvos , 50 gramų
- Marinuoti agurkėliai , 5 vienetai
- Vyšniniai pomidorai , 5 vienetai
- Malta kiauliena , 225 gramai
- Malta kalakutiena , 225 gramai
- Pienas , 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnas , 1 vienetas
- Citrinos žievelė , 1 vienetas
- Obuoliai , 0,5 vieneto
- Petražolės , 1 arbatinis šaukštelis
- Krapai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Pipirai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Džiūvėsėliai , 2 saujos
Dideliame dubenyje sumaišykite maltas mėsas. Į kitą dubenį sudėkite pusę maltų džiūvėsėlių, užpilkite pienu ir palikite mirkti.
Į maltą mėsą sudėkite sutarkuotą svogūną ir citrinos žievelę, po to įtarkuokite pusę obuolio ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite petražoles ir krapus. Pagal skonį įdėkite druskos ir juodųjų pipirų.
Į maltą mėsą sudėkite mirkytus džiūvėsėlius ir išmaišykite.
Arbatiniu šaukšteliu paimkite faršo ir iš jo suformuokite rutuliuką. Į jo vidų įkiškite slyvą ir užlipinkite, gautą rutuliuką išvoliokite likusiuose džiūvėsėliuose ir padėkite į paruoštą skardą.
Tą patį darykite su likusia malta mėsa, į vidų dėdami pomidoriukus, agurkėlius (jei per dideli, agurkėlius galima perpjauti per pusę) ir jei norite, džiovintas figas, o kai kuriuos rutuliukus palikite be įdaro.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Paruoštus rutuliukus kepkite orkaitėje 30 minučių.
Po to sumažinkite temperatūrą iki 190 laipsnių ir dar pakepkite apie 10 minučių.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųMorkose yra daug karotino. Kad organizmas jo pasisavintų daugiau – sumaišykite morkas su grietine ar trupučiu riebalų.
Rodyti kitą patarimą