Krepšeliai su uogom, beze ir šokoladu
- Sviestas , 100 gramų
- Miltai , 220 gramų
- Druska , 1 žiupsnelis
- Vanduo, šaltas , 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai (baltymas) , 1 vienetas
- Cukrus , 120 gramų
- Vanduo , 3 valgomieji šaukštai
- Citrinos rūgštis , 1 žiupsnelis
- Uogienė (geriau rūgštesnė, gali būt šviežios uogos) , 100 gramų
- Šokoladas , 100 gramų
Miltus sutriname su minkštu sviestu, kol nelieka gumuliukų, tada beriam likusius ingredientus ir suminkom tešlą, palaikom šaltai bent 30min. ja išlipdome metalines kepimo formeles ir gerai subadom šakute, kad kepant neiškiltų oro burbulų. Kepame krepšelius 180 laipsnių temp. 10-15 minučių. Atvėsiname. Į kiekvieną krepšiuką įdedame po šaukštą uogienės.
Kremui išverdame sirupą iš cukraus ir vandens. Verdame jį
nemaišydamos ant silpnos kaitros. Sirupas verda greit, dažnai tikrinkit (turi būti klampus, pagraibius šakute - tąsus, turi tysti "siūlai").
Baltymą išplakame iki standžių putų, įberiame citrinos rugšties ir dar plakame. Kai sirupas išverda, jį plona
srovele pilame į plakamą baltymą, viską statome į šalto vandens vonelę ir dar plakame 10 minučių.
Pagamintą kremą dedame į krepšelius su uogomis ar uogiene. Puošiame šokoladu.
Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei nenorite verkti, pjaustydami svogūną ant peilio galo užmaukite duonos kubelį.
Rodyti kitą patarimą