Greita paieška
Receptai
Draugai

Krepšeliai su uogom, beze ir šokoladu

Krepšeliai su uogom, beze ir šokoladu
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Kategorijos: Pyragaičiai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Sviestas , 100 gramų
  • Miltai , 220 gramų
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Vanduo, šaltas , 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai (baltymas) , 1 vienetas
  • Cukrus , 120 gramų
  • Vanduo , 3 valgomieji šaukštai
  • Citrinos rūgštis , 1 žiupsnelis
  • Uogienė (geriau rūgštesnė, gali būt šviežios uogos) , 100 gramų
  • Šokoladas , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus sutriname su minkštu sviestu, kol nelieka gumuliukų, tada beriam likusius ingredientus ir suminkom tešlą, palaikom šaltai bent 30min. ja išlipdome metalines kepimo formeles ir gerai subadom šakute, kad kepant neiškiltų oro burbulų. Kepame krepšelius 180 laipsnių temp. 10-15 minučių. Atvėsiname. Į kiekvieną krepšiuką įdedame po šaukštą uogienės.

  2. Kremui išverdame sirupą iš cukraus ir vandens. Verdame jį
    nemaišydamos ant silpnos kaitros. Sirupas verda greit, dažnai tikrinkit (turi būti klampus, pagraibius šakute - tąsus, turi tysti "siūlai").
    Baltymą išplakame iki standžių putų, įberiame citrinos rugšties ir dar plakame. Kai sirupas išverda, jį plona
    srovele pilame į plakamą baltymą, viską statome į šalto vandens vonelę ir dar plakame 10 minučių.

    Pagamintą kremą dedame į krepšelius su uogomis ar uogiene. Puošiame šokoladu.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Laura
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jeigu tešlai trūksta druskos, tai ištirpinkite jos mažame kiekyje vandens arba pieno, supilkite į tešlą ir gerai ją išminkykite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Šparaginių pupelių sriuba Troškintos kiaulienos kepenėlės Želė tortas „Vasarėlė“ Marinuoti žiediniai kopūstai Cukinija su pomidorų-česnako užpilu žiemai Troškinys su soja
Reklama
Prisijunk prie mūsų!