Kriaušinis pyragas
- Miltai , 300 gramų
- Kriaušės , 3 vienetai
- Sviestas , 100 gramų
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Cukrus , 100 gramų
- Mielės , 1 pakelis
- Citrina , 1 vienetas
- Cinamonas , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 žiupsnelis
- Cukraus pudra , 1 valgomasis šaukštas
Iš miltų, 80 g cukraus, sausų mielių, 2 kiaušinio trynių, druskos ir tarkuotos citrinos žievelės išminkykite tešlą.
Tada padalinkite ją į dvi dalis ir iškočiokite, kad gautųsi du lakštai.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių C karštumo.
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Išklokite skardą pirmu tešlos lakštu. Turėtų būti apie 20x30 cm stačiakampis.
Antram sluoksniui: sutarkuokite kriaušę, pabarstykite cinamonu ir likusiu cukrumi.
Užklokit antru tešlos lakštu. Aptepkit kiaušiniu ir kepkite 30 min.
Atvėsinkit pyragą, supjaustykit kubeliais ir pabarstykit cukraus pudra.
- Komentuoti

dekui dekui,pamirsau,kad minkant tesla reiktu slakelio vandens...

Sivakar gaminau, seimyna liko suzaveta :)
Panašūs receptai
Daugiau receptųNeleiskite savo mažyliui gaminti pasilipus ant kėdės – vienas neatsargus judesys gali baigtis kritimu ir rimta trauma. Geriau pasodinkite jį prie stalo atitinkamo aukščio kėdutėje arba gamybos procesą perkelkite į žemesnę vietą – juk blynų tešlą įmanoma suplakti ir ant grindų padėtame dubenyje!
Rodyti kitą patarimą