Greita paieška
Receptai
Draugai

Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais

Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kriaušės , 8 vienetai
  • Sluoksniuota tešla , 3 lapai
  • Sviestas , 40 gramų
  • Cukrus , 90 gramų
  • Migdolų dribsniai , 1 sauja
  • Imbieras , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Vanilės ankštis , 1 vienetas
  • Čiobreliai, šakelės , 3 vienetai
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 250 mililitrų
  • Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus , 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Karamelei įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome. Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis.

  2. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio.

  3. Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės. Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla, apie 20 min.

  4. Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.

Receptą atsiuntė Vilma
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Nemalonaus česnakų kvapo beveik neliks, jei išgersite kavos, suvalgysite petražolių, krapų, gvazdikėlių arba salierų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sūrio padažas makaronams Naminė pica Žuvienė iš upėtakio Burokėlių salotos Virtos “gėlytės” Virti briuselio kopūstai su sviestu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!