Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
- Kriaušės , 8 vienetai
- Sluoksniuota tešla , 3 lapai
- Sviestas , 40 gramų
- Cukrus , 90 gramų
- Migdolų dribsniai , 1 sauja
- Imbieras , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Vanilės ankštis , 1 vienetas
- Čiobreliai, šakelės , 3 vienetai
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 250 mililitrų
- Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus , 0,5 arbatinio šaukštelio
Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Karamelei įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome. Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis.
Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio.
Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės. Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla, apie 20 min.
Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųĮ paruoštas salotas pirmiau dėkite druską, pipirus ir actą, o tik po pilkite aliejų.
Rodyti kitą patarimą