Greita paieška
Receptai
Draugai

Krosnyje keptas mielinis pyragas

Krosnyje keptas mielinis pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 7

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai , 1600 gramų
  • Cukrus , 150 gramų
  • Mielės , 40 gramų
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 1 litras
  • Aliejus , 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušinis , 2 vienetai
  • Aguonos , 100 gramų
  • Druska , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Pakurti krosnį ir ruošti pyragą - į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje ištirpintos mielės ir cukrus, išplaktas su 1 kiaušiniu ir kito tryniu. Šiek tiek grietinės masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti prie besikūrenančios krosnies.
    Krosnį reikia iškūrenti lapuočių medžių, bet ne beržinėmis malkomis. Kūrenti apie valandą, vis pažarstant žarijas. Prieš dedant pyragus, žarijas reikia išimti.

  2. Kai matosi, jog pyragas pakilo, metas minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę iš vidaus sumaišyti su visais miltais. Jei labai limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa.

  3. Skardą ištepti aliejumi, sudėti gerai išminkytą tęšlą, tarpais pabarstant aguonomis ir padėti ant krosnies, kad iškiltų. Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia patepti kiaušinio baltymu. Po to pašauti į krosnį. Pyragas kepamas apie valandą, vis stebint, ar nesvyla viršus, mat kaimo krosnyje sunku nutaikyti reikiamą temperatūrą. Jei viršus ima kepti greičiau nei šonai, reikia viršų pridengti sviestiniu popieriumi.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai7
Reginai

Aš kėliau daugiau nuotraukų :) galima kelias :)

Regina

Nu taip, kepinių kvapas tai nepakartojamas. Bet jau taip sunku nutaikyti tą temperatūrą - kada ištraukti , kada įdėti. Nelabai kaitriai pakūreni, ir še tau - valgyk žalius pyragus...

Janina

As tai labai noreciau namuose ar kaime tureti krosni :) geras dalykas.

Regina

Na taip, labai:)

Janina

O Jus labai duonkepe norit laimeti?:)

Regina

Tikrai nebuvo sudegęs, nors ir atrodo tamsus. Turiu kitą nuotrauką ,jau išimto. Bet kad čia, man atrodo, tik po vieną galima įkelti.

Janina

Atrodo gerokai apdegusiu virshumi...
Kaip Velykoms ne koks vaizdas ant stalo butu...

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žali pomidorai greičiau prinoks, jei juos sudėsite į dėžę kartu su prinokusiu obuoliu ir uždengsite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Troškintos kiaulienos kepenėlės Astros kepsnys Vištienos širdelių guliašas Naminė pica Šventiška žąsies krūtinelė Želė tortas „Vasarėlė“
Reklama
Prisijunk prie mūsų!