Greita paieška
Receptai
Draugai

Lazanija su Bolonijos padažu

Lazanija su Bolonijos padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Makaronų apkepas, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Svogūnai , 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai , 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas , 60 gramų
  • Jautiena, malta , 500 gramų
  • Česanakas , 2 skiltelės
  • Sūris, geltonas, tarkuotas , 150 gramų
  • Knorr FIX spagečiai Bolognese , 1 pakelis
  • Raudonas vynas , 150 mililitrų
  • Pomidorų pasta , 1 valgomasis šaukštas
  • Raudonėliai (Oreganas) , 1 arbatinis šaukštelis
  • Bazilikai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas , 500 mililitrų
  • Lazanijos makaronai , 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką bei pakepkite juos karštame alyvuogių aliejuje. Iškepus, pridėkite maltos mėsos ir ,nuolat maišydami, kepkite.

  2. Iškepus mėsai, supilkite raudoną vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.

  3. Sumaišykite „Knorr FIX spagečiai Bolognese“ su 400 ml vandens ir supilkite mišinį ant mėsos. Pridėkite pomidorų pastos, baziliko ir raudonėlio. Lėtai virkite padažą maždaug 20 minučių, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės.

  4. Paruoškite bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje ir supilkite miltus. Maišykite, kol miltai susimaišys su riebalais.

  5. Supilkite pieną ir stipriai maišykite, kad nesusidarytų gniutulai. Užvirinkite padažą ir berkite žiupsnelį druskos. Pabaigoje į karštą padažą sudėkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol sūris ištirps.

  6. Sudrėkinkite karščiui atsparaus indo dugną bešamelio padažu ir sudėkite žalius makaronus.

  7. Makaronus sutepkite bešamelio padažu. Tada padėkite sluoksnį mėsos su padažu, antrą sluoksnį makaronų ir bešamelio padažą. Kartokite šiuos veiksmus iki pasibaigs mėsa. Uždenkite paskutinį sluoksnį makaronais ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Pabaigoje pabarstykite sūriu ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje pusvalandį.

Knorr
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei virtuvėje visada užtrunkate per ilgai – didelė tikimybė, kad daug laiko sugaištate ieškodama reikalingų indų, prietaisų ar daiktų. Todėl taupant laiką ypatingai svarbu tinkamas darbo vietos organizavimas. Susidėliokite daiktus taip, kad visa, ką naudojate kasdien, būtų patogiai padėta ir lengvai paimama.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Trešnių trauktinė Sūrio padažas makaronams Bulvės su grybais kaimiškai Vermutas su toniku Nekeptas maskarponės sūrio tortas Kepti šonkauliukai medaus-garstyčių marinate
Reklama
Prisijunk prie mūsų!