Greita paieška
Receptai
Draugai

Lazanija su Bolonijos padažu

Lazanija su Bolonijos padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Makaronų apkepas, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Svogūnai , 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai , 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas , 60 gramų
  • Jautiena, malta , 500 gramų
  • Česanakas , 2 skiltelės
  • Sūris, geltonas, tarkuotas , 150 gramų
  • Knorr FIX spagečiai Bolognese , 1 pakelis
  • Raudonas vynas , 150 mililitrų
  • Pomidorų pasta , 1 valgomasis šaukštas
  • Raudonėliai (Oreganas) , 1 arbatinis šaukštelis
  • Bazilikai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas , 500 mililitrų
  • Lazanijos makaronai , 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką bei pakepkite juos karštame alyvuogių aliejuje. Iškepus, pridėkite maltos mėsos ir ,nuolat maišydami, kepkite.

  2. Iškepus mėsai, supilkite raudoną vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.

  3. Sumaišykite „Knorr FIX spagečiai Bolognese“ su 400 ml vandens ir supilkite mišinį ant mėsos. Pridėkite pomidorų pastos, baziliko ir raudonėlio. Lėtai virkite padažą maždaug 20 minučių, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės.

  4. Paruoškite bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje ir supilkite miltus. Maišykite, kol miltai susimaišys su riebalais.

  5. Supilkite pieną ir stipriai maišykite, kad nesusidarytų gniutulai. Užvirinkite padažą ir berkite žiupsnelį druskos. Pabaigoje į karštą padažą sudėkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol sūris ištirps.

  6. Sudrėkinkite karščiui atsparaus indo dugną bešamelio padažu ir sudėkite žalius makaronus.

  7. Makaronus sutepkite bešamelio padažu. Tada padėkite sluoksnį mėsos su padažu, antrą sluoksnį makaronų ir bešamelio padažą. Kartokite šiuos veiksmus iki pasibaigs mėsa. Uždenkite paskutinį sluoksnį makaronais ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Pabaigoje pabarstykite sūriu ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje pusvalandį.

Knorr
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Zomšą galima skalbti, bet pagal etiketės parodymus, tik rankomis, paskui apipurkšti specialia priemone, kad neatsirastų dėmių nuo vandens. Po skalbimo būtina patrinti specialiu šepetėliu, kad pasišiauštų pūkeliai. Jei norite valyti ne zomšinę avalynę, tuomet su mažu šepetėliu nupurtykite birius nešvarumus, o tada trumpai palaikykite virš vandens garų. Zomšos paviršius atrodys lyg naujas. Taip pat išvalyti zomšą galite isigiję specialias putas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs keksiukai Naminė pica Čenakai Ypatingieji kotletai Įdaryti makaronų vamzdeliai Miltiniai blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!