Liežuvio drebučiai
- Liežuvis , 1 vienetas
- Virti kiaušiniai , 2 vienetai
- Sultinys , 500 mililitrų
- Želatina , 1 valgomasis šaukštas
- Krienai , 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnas , 1 valgomasis šaukštas
- Pipirai
- Druska
- Lauro lapai
Liežuvis išverdamas su prieskoniais. Išvirtą liežuvį supjaustome nedideliais kubeliais. Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai.
1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu.
Į formą, kurioje gaminsime drebučius, įpilame keletą šaukštų sultinio su želatina.
Ant supjaustyto liežuvio užpilame dalį sultinio ir supilame į formą. Paliekame sustingti. Kiaušinių trynius sumaišome su dalimi sultinio ir užpilame ant sustingusio liežuvio sluoksnio.
Kiaušinių trynius sumaišome su likusiu sultiniu, pridedame svogūnų, krienų ir pilame ant sustingusių trynių sluoksnio. 2-3 val. drebučius laikome šaltai.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųKepsniai bus minkštesni, jei juos prieš kepant patepsite acto ir aliejaus mišiniu ir paliksite keletui valandų.
Rodyti kitą patarimą