Greita paieška
Receptai
Draugai

Lizdeliai

Lizdeliai
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Kategorijos: Bulvės, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Bulvės , 10 vienetų
  • Kiaušinio tyniai , 2 vienetai
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
  • Pienas , 1 stiklinė
  • Daktariška dešra , 100 gramų
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Konservuoti kukurūzai , 50 gramų
  • Grybai , 100 gramų
  • Žirneliai , 100 gramų
  • Spirgučiai , 100 gramų
  • prieskoniai bulvėms , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplauti bulves ir jas su lupynomis išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrusti.

  2. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kaupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti prieskoniais, išminkyti.

  3. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu).

  4. Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio.

  5. Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels.
    Tai labai greitas, skanus ir nebrangus patiekalas ir labai patinka vaikams.

Receptą atsiuntė Gintarė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Valgant kopūstus, greičiau praeina fizinis ir protinis nuovargis.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuoti žiediniai kopūstai Daržovių troškinys su vištiena Šaltos kavos kokteilis Virtos “gėlytės” Bulvės su grybais kaimiškai Cukinija žiemai "Donecko"
Reklama
Prisijunk prie mūsų!