Greita paieška
Receptai
Draugai

Lydeka su grybais

Lydeka su grybais
Rekomenduojame:
Įvertino 12 lankytojų

Kategorijos: Žuvis, Karšti patiekalai
Gaminimo instrukcija:
  1. 4 gabaliukų lydekos filė be odos
    3 šaukštų džiūvėsėlių
    šakelės petražolių arba mairūnų
    300 g pievagrybių
    3–4 šaukštų sviesto
    2 kiaušinių baltymų
    pusės citrinos sulčių
    druskos, pipirų
    Bulvių košei:
    400 g bulvių
    300 g morkų
    200 ml pieno
    tarkuoto muskato(nebūtina)

  2. Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto. Džiūvėsėlius, žalumynus, baltymus bei grybų masę išmaišyti.Žuvį pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus – grybų masę.Iš bulvių, morkų ir pieno išvirti košę. Pasūdyti, pagardinti muskatu. Paruoštą žuvį kepti 8–10 min. iki 225ºC įkaitintoje orkaitėje. Į lėkštes dėti bulvių košės, po gabaliuką lydekos. Ant viršaus uždėti grybų garnyro, užpilti tirpinto sviesto ir papuošti žalumynais.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Morkose yra daug karotino. Kad organizmas jo pasisavintų daugiau – sumaišykite morkas su grietine ar trupučiu riebalų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Troškintos kiaulienos kepenėlės Naminė pica Virtų bulvių cepelinai su mėsa Čenakai Sūrio padažas makaronams Biskvitinis pyragas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!