Greita paieška
Receptai
Draugai

Lydeka su grybais

Lydeka su grybais
Rekomenduojame:
Įvertino 12 lankytojų

Kategorijos: Žuvis, Karšti patiekalai
Gaminimo instrukcija:
  1. 4 gabaliukų lydekos filė be odos
    3 šaukštų džiūvėsėlių
    šakelės petražolių arba mairūnų
    300 g pievagrybių
    3–4 šaukštų sviesto
    2 kiaušinių baltymų
    pusės citrinos sulčių
    druskos, pipirų
    Bulvių košei:
    400 g bulvių
    300 g morkų
    200 ml pieno
    tarkuoto muskato(nebūtina)

  2. Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto. Džiūvėsėlius, žalumynus, baltymus bei grybų masę išmaišyti.Žuvį pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus – grybų masę.Iš bulvių, morkų ir pieno išvirti košę. Pasūdyti, pagardinti muskatu. Paruoštą žuvį kepti 8–10 min. iki 225ºC įkaitintoje orkaitėje. Į lėkštes dėti bulvių košės, po gabaliuką lydekos. Ant viršaus uždėti grybų garnyro, užpilti tirpinto sviesto ir papuošti žalumynais.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Apdžiūvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Želė tortas „Vasarėlė“ Purūs keksiukai Sūrio padažas makaronams Ridikėlių ir agurkų salotos Burokėlių salotos Orkaitėje troškinti balandėliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!