Greita paieška
Receptai
Draugai

Macarons sausainiai

Macarons sausainiai
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Kategorijos: Sausainiai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kiaušiniai (baltymai), kambario temp. , 100 gramų
  • Cukrus , 50 gramų
  • Migdolai, sumaltų į miltus , 110 gramų
  • Cukraus pudra , 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Smulkintuvu sumalame migdolus iki miltų,sukratome pudrą ir dar pamalame.Gautus miltus persijojame per sietelį.

  2. Švariame inde išplakame baltymus iki standžių putų,plakant supilame cukrų ir dar plakame apie 5 min.Į plaktus baltymus supilame riešutus su pudra[aš dar įpyliau kelis lašelius maistinių dažų],atsargiai išmaišome iš apačios į viršų.Tešlos ilgai nemaišome,kad per daug neišskystėtų.

  3. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius blynelius,jie turėtų lengvai slysti į šalis ir būti lygūs.
    Skardas paliekame 30 min kambario temperatūroje,kad apdžiūtų,tada kepame 150°C temp. 15 min.Truputį ataušusius nuimti nuo skardos ir atvėsinti pilnai.Atvėsusius sutepame tirpintu šokoladu arba kremu kokiu jūs mėgstate.

    Mano pastebėjimas: kitur rašo kad baltymai turi būti bent per naktį pabuvę kambario temperatūroje,mano pabuvo tik apie valandą,nes kepti juos sumasčiau greitai..taigi,tai įtakos manau sausainiams neturėjo, nes jie gavosi geri..gal labiau viskas priklauso nuo baltymų išplakimo,ir nuo to,kokiame inde juos plakam (indas turi būti idealai švarus). Atrodo,kad sudėtinga juos padaryti, bet nieko čia baisaus... ;)

Receptą atsiuntė Jolanta.M
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Aštrus svogūnų kvapas nedirgins akių, jei prieš pjaustydamos peilį suvilgysite šaltu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Skaniausias šokoladinis pyragas Maltos vištienos Kijevo kotletai Kiaulienos nugarinė su sūriu Silkė su cinamonu Virtos “gėlytės” Bulviniai vėdarai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!