Marcipanų masė
- Migdolai , 60 gramų
- Brendis , 25 mililitrai
- Vanduo , 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus , 60 gramų
- Migdolų esencija , 3 lašai
- Kartieji migdolai , 3 vienetai
Daug kartų teko susidurti su situacija, kai saldumynų receptuose arba tortų papuošimui reikalinga marcipanų masė. Ne visi žino, kur būtų galima jos nusipirkti, tai kodėl gi nepasigaminus patiems? :)
Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikykite migdolus. Nupilkite nuo jų vandenį ir užpilkite šaltu. Taip riešutų odelę bus lengviau pašalinti.
Pašalinus odelę padžiovinkite orkaitėję, bet tik nekepkite. Užteks 50-100 laipsnių temperatūros.
Atskirai su kavamale sumalkite migdolus ir cukrų iki cukraus pudros.
Sumaišykite sumaltus produktus.
Įpilkite brendžio nuo 20 iki 30 ml. Kai paragausite pagamintos masės, kitą kartą galėsite pagal savo skonį reguliuoti brendžio kiekį.
Įpilkite ne daugiau nei vieną šaukštą vandens ir maišykite iki vientisos masės, kol pradės sunkiai maišytis.
Įlašinkite kelis lašus migdolų esencijos. Pamaišykite.
Palikite šaldytuve, kad šiek tiek pastingtų, bet ne trumpiau nei 2 valandas.
Beje, kartieji migdonai nebūtini, be jų marcipanų masė taip pat skani.
Štai kokias gėlytes galima pagaminti ir paruoštos masės :)
- Komentuoti

Kaip gražu, būtinai reikės pagaminti ;) O gal žinote kiek laiko galima laikyti tokią pagamintą masę ar papuošimus iš jos?
Panašūs receptai
Daugiau receptųPrieskonius – apelsino ar citrinos žieveles, vanilę, romą ar kitas esencijas – į tešlą dėkite tik po to, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
Rodyti kitą patarimą