Greita paieška
Receptai
Draugai

Marinuoti žiediniai kopūstai

Marinuoti žiediniai kopūstai
Rekomenduojame:
Įvertino 9 lankytojai

Kategorijos: Marinavimas, Konservai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Žiediniai kopūstai , 2 kilogramai
  • Vanduo , 1,8 litro
  • Actas , 0,2 litro
  • Krapai su žiedynais , 100 gramų
  • Česnakai , 100 gramų
  • Čili pipirai , 20 gramų
  • Cukrus , 4 valgomieji šaukštai
  • Druska , 3 valgomieji šaukštai
  • Garstyčių grūdeliai , 2 valgomieji šaukštai
  • Pipirų mišinys grūdeliais , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Lauro lapai , 5 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Puode sumaišyti vandenį, actą, cukrų ir druską, įdėti lauro lapelius ir užvirinti.

  2. Likusius prieskonius ir česnako skilteles padalinti vienodomis porcijomis tiesiai į paruoštus stiklainius.

  3. Ant prieskonių sudėti marinavimui paruoštas daržoves (nuvalytą ir žiedynais suskirstytą kalafiorą trumpam panardinu į verdantį vandenį ir iš karto sudedu į stiklainius).

  4. Užpylus verdančiu marinatu, sandariai užsukti stiklainius.

  5. Šis marinatas tinka visoms daržovėms be išimties – žiediniams kopūstams, kukurūzų burbuolėms, agurkams, paprikai, pomidorams, ir netgi rojaus obuoliukams bei grybams.

Receptą atsiuntė Laima
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pirkdami joduotą druską, turėtumėte žinoti, jog tokia druska savo naudingąsias savybes išlaiko 3 - 4 mėnesius. Jodas išgaruoja, jei druska buvo sudrėkusi ar kurį laiką buvo laikoma atvirame inde. Į patiekalus berkite druską prieš pat tiekiant į stalą, o ne gaminimo metu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kugelis su cukinija Burokėlių mišrainė su obuoliais Burokėlių mišrainė su agurkais ir aliejumi Sojos pupelių kotletai Žemaičių blynai su faršu Orkaitėje keptas ešerys
Reklama
Prisijunk prie mūsų!