Greita paieška
Receptai
Draugai

Maskarponės sūrio tortas "Bobų vasara"

Maskarponės sūrio tortas "Bobų vasara"
Maskarponės sūrio tortas "Bobų vasara" Maskarponės sūrio tortas "Bobų vasara" Maskarponės sūrio tortas "Bobų vasara"
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Kategorijos: Tortai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Sausainiai, šokoladiniai , 400 gramų
  • Riešutai, migdolai ir lazdyno , 50 gramų
  • Sviestas , 100 gramų
  • Sutirštintas pienas, saldus , 180 gramų
  • Sūris, maskarponės , 500 gramų
  • Grietinė, jogurtinė , 500 gramų
  • Grietinėlė (30-35% riebumo) , 250 gramų
  • Cukraus pudra , 5 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus , 3 valgomieji šaukštai
  • Citrina , 1 vienetas
  • Želatina , 8 valgomieji šaukštai
  • Sultys, (aviečių, saldžios) , 500 mililitrų
  • Moliūgas, nuluptas , 200 gramų
  • Nektarinai , 2 vienetai
  • Ciberžolė , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Likeris, (aromatingas, geltonas) , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną (100 g.) ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite.
    Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Kepinį atvėsinkite, bet neimkite iš formos.

  2. Želatinos reikės trims skirtingiems torto sluoksniams. Paruoškite ją pagal instrukciją mažame kiekyje vandens.

  3. Maskarponę sutrinkite su grietinėle, supilkite jogurtinę grietinę, miltelinį, vanilinį cukrų (2 šaukštus) ir maišykite. Vėliau įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių ir vėl maišykite. Supilkite truputį didesnę pusę paruoštos želatinos ir gerai sumaišykite.
    Į kepimo formą ant sausainių supilkite (geriau nelygiai!) pusę baltos masės ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

  4. Į uogų tyrę supilkite pusė likusios želatinos, sumaišykite ir pusę gautos želės zigzagais pilkite ant balto torto sluoksnio. Palaikykite šaldytuve, kol apstings.
    Supilkite baltą sluoksnį, truputį palaikykite šaldytuve, vėl pamarginkite uogų tyre. Padėti į šaldytuvą.

  5. Kol tortas stingsta, galite ruošti geltoną sluoksnį. Likusią želatiną, kad nesustingtų, patogu laikyti šiltame vandenyje. Sutarkuokite moliūgo gabaliuką, nuluptus vaisius, įpilkite stiklinę vandens ir pavirkite apie 10 minučių. Kiek pravėsus, įdėkite 80 g. sutirštinto pieno su gerai išmaišyta ciberžole ir šaukštu vanilinio cukraus. Į atvėsusią masę įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišykite, supilkite želatiną, vėl pamaišykite ir pilkite ant torto.

  6. Palaikykite šaldytuve per naktį ir papuoškite kaip patinka.
    Skanaus, bobutės ir ne tik. Vaikučiams gaminti be likerio.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pienas puikiai pašalina rašalo dėmes, valo paauksuotus rėmus, veidrodžius ir klavišus. O skalbiant užuolaidas, rekomenduojama į balinimo tirpalą įpilti šiek tiek pieno. Užuolaidos atrodys, kaip naujos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminė pica Virtų bulvių cepelinai su mėsa Virti briuselio kopūstai su sviestu Virtos “gėlytės” Paprikų ir pomidorų salotos Kiaulienos nugarinė su sūriu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!