Greita paieška
Receptai
Draugai

Meduoliukas

Meduoliukas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai 1

Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Kiaušiniai , 5 vienetai
  • Medus , 400 gramų
  • Sviestas , 50 gramų
  • Grietinė , 1 stiklinė
  • Miltai , 0,5 kilogramo
  • Kepimo miletliai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Kvapnieji pipirai , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia sausoje įkaitintoje keptuvėje pakaitinkite kelis šaukštus cukraus kol pradės putoti. Jis duos tamsią meduolio spalvą. Ištirpusį cukrų atskieskite šlakeliu verdančio vandens, tada dėkite medų ir maišydami išlydykite. Vėliau dar ištirpdykite 50 g sviesto.

  2. Į padeginto cukraus ir medaus masę įberkite po kelis žiupsnelius cinamono ir kvapiųjų pipirų, sudėkite sviestą ir palikite šiltai, kad išsilydytų.

  3. Kitame dubenyje pradėkite maišyti tešlą. Atskirkite penkių kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius iki baltumo išsukite su 200 g cukraus.

  4. Į išsuktus trynius supilkite stiklinę grietinės, suberkite miltus, ištirpusią medaus bei sviesto masę ir viską labai gerai išmaišykite. Truputį pašaldytus baltymus išplakite iki kietumo ir taip pat supilkite į turimą masę. dar kartą gerai išmaišykite. Masę supilkite į formą.

  5. Nepamirškite formos meduoliui patepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais. Meduolį geram pusvalandžiui pašaukite į orkaitę.

Komentarai1
Norintis suzinoti atsakyma

Kokia orkaites temperatura?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei gaištate daug laiko virtuvėje, valydama bei pjaustydama daržoves lentutę bei indus dėkite ne tiesiai ant stalo, o ant laikraščio. Baigusi darbą sutaupysite laiko, išvengdama stalo valymo – jums tereiks išmesti nešvarų laikraštį. Beje, tai puikus būdas atsikratyti senų laikraščių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Šašlykas orkaitėje Burokėlių mišrainė su majonezu Grybų padažas Čenakai Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės "Mantingos" tešlos Purūs keksiukai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!