Menkė su sūrio padažu
- aliejus kepimui
- Svogūnas , 1 vienetas
- Citrinos žievelė , 1 vienetas
- Pusiau sauso vyno , 50 mililitrų
- Grietinėlė , 200 mililitrų
- Tarkuoto sūrio , 50 gramų
- Druska, Pipirai
- Menkės filė , 800 gramų
- Miltai
Ant nedidelės ugnies pakepinkite svogūnus apie 5 minutes, arba kol suminkštės.
Supilkite vyną į svogūnus, įmeskite citrinos žievelę ir pavirinkite kol vynas beveik išgaruos, supilkite grietinėlę ir pavirinkite kiek ilgiau, kol grietinėlė sutirštės.
Perkoškite padažą per smulkų sietelį. Jei norite, svogūnus pagardinkite prieskoniais ir patiekite su žuvimi. Suberkite tarkuotą sūrį į padažą ir gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė. Pagardinkite prieskoniais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Supjaustykite menkę porcijomis, apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių.
Kepkite žuvį keptuvėje ant vidutinės - aukštos ugnies, kol abu šonai bus gelsvai rusvi. Įdėkite žuvį į orkaitę su visa keptuve ir kepkite dar 4 minutes. Ištraukite ir leiskite žuviai pastovėti 5 minutes prieš patiekiant į stalą (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo filė storumo).
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųVerdant kiaušiniai nesutrūks, jei į verdantį vandenį įdėsite metalinį šaukštą.
Rodyti kitą patarimą