Greita paieška
Receptai
Draugai

Menkė su sūrio padažu

Menkė su sūrio padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 6 lankytojai

Kategorijos: Žuvis, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • aliejus kepimui
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Citrinos žievelė , 1 vienetas
  • Pusiau sauso vyno , 50 mililitrų
  • Grietinėlė , 200 mililitrų
  • Tarkuoto sūrio , 50 gramų
  • Druska, Pipirai
  • Menkės filė , 800 gramų
  • Miltai
Gaminimo instrukcija:
  1. Ant nedidelės ugnies pakepinkite svogūnus apie 5 minutes, arba kol suminkštės.

  2. Supilkite vyną į svogūnus, įmeskite citrinos žievelę ir pavirinkite kol vynas beveik išgaruos, supilkite grietinėlę ir pavirinkite kiek ilgiau, kol grietinėlė sutirštės.

  3. Perkoškite padažą per smulkų sietelį. Jei norite, svogūnus pagardinkite prieskoniais ir patiekite su žuvimi. Suberkite tarkuotą sūrį į padažą ir gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė. Pagardinkite prieskoniais.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Supjaustykite menkę porcijomis, apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių.

  5. Kepkite žuvį keptuvėje ant vidutinės - aukštos ugnies, kol abu šonai bus gelsvai rusvi. Įdėkite žuvį į orkaitę su visa keptuve ir kepkite dar 4 minutes. Ištraukite ir leiskite žuviai pastovėti 5 minutes prieš patiekiant į stalą (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo filė storumo).

Receptą atsiuntė Rimantė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdamos manų kruopos nesušoks gumuliukais, jei išmaišysite jas šaltame vandenyje ir tik po to supilsite į verdantį vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Biskvitinis pyragas Virti briuselio kopūstai su sviestu Kopūstų salotos Varškės apkepas Silkė su cinamonu Kreminė svogūnų sriuba
Reklama
Prisijunk prie mūsų!