Menkės apkepas
- Menkės filė , 500 gramų
- Svogūnai , 250 gramų
- Kiaušiniai , 4 vienetai
- Kukurūzų kruopos , 100 gramų
- Krakmolas , 2 valgomieji šaukštai
- Grietinėlės , 50 gramų
- Druska
- Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
- Žalumynai
Sumalame kavamale kukurūzų kruopas. Mikseriu suplakame tešlą iš: grietinės, kiaušinių, kukurūzų miltų ir krakmolo. Truputį barstrome druskos ir palaikome 10-15 min.
Tešla turi gautis grietinės tirštumo ar šiek tiek skystesnė. Ištepame kepimo formą sviestu, sudedame gabaliukais supjaustytą žuvį, sluoksnį supjaustytų svogūnų, vėl žuvies, vėl svogūnų, o viršuje dar sviesto gabaliukų.
Šaukštu išmaišome pastovėjusią tešlą ir apipilame žuvį (prieš tai galima dar apibarstyti žalumynais, tarkuota morka ar paprika). Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min. Kepti pradedame 200 laipsnių temperatūroje, vėliau mažinam iki 170 laipsnių.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei greitai atitirpinsite užšaldytą maisto produktą neteksite daug maistinių, ekstrakcinių, kitų biologiškai vertingų maisto komponentų. Geriausia tokius produktus atšildyti 4 laipsnių temperatūroje - šaldytuvo lentynoje, kuri yra labiausiai nutolusi nuo šaldymo kameros.
Rodyti kitą patarimą