Greita paieška
Receptai
Draugai

Menkės apkepas

Menkės apkepas
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai

Kategorijos: Žuvis, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Menkės filė , 500 gramų
  • Svogūnai , 250 gramų
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Kukurūzų kruopos , 100 gramų
  • Krakmolas , 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlės , 50 gramų
  • Druska
  • Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
  • Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumalame kavamale kukurūzų kruopas. Mikseriu suplakame tešlą iš: grietinės, kiaušinių, kukurūzų miltų ir krakmolo. Truputį barstrome druskos ir palaikome 10-15 min.

  2. Tešla turi gautis grietinės tirštumo ar šiek tiek skystesnė. Ištepame kepimo formą sviestu, sudedame gabaliukais supjaustytą žuvį, sluoksnį supjaustytų svogūnų, vėl žuvies, vėl svogūnų, o viršuje dar sviesto gabaliukų.

  3. Šaukštu išmaišome pastovėjusią tešlą ir apipilame žuvį (prieš tai galima dar apibarstyti žalumynais, tarkuota morka ar paprika). Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 min. Kepti pradedame 200 laipsnių temperatūroje, vėliau mažinam iki 170 laipsnių.

Receptą atsiuntė Janina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei greitai atitirpinsite užšaldytą maisto produktą neteksite daug maistinių, ekstrakcinių, kitų biologiškai vertingų maisto komponentų. Geriausia tokius produktus atšildyti 4 laipsnių temperatūroje - šaldytuvo lentynoje, kuri yra labiausiai nutolusi nuo šaldymo kameros.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Burokėlių salotos Virtų bulvių cepelinai su mėsa Naminė pica Vištienos širdelių guliašas Čenakai Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!