Mėsa pomidorų padaže
- Jautiena, kumpis , 1,2 kilogramo
- Morkos , 300 gramų
- Petražolės , 200 gramų
- Svogūnai , 150 gramų
- Česnakas , 5 skiltelės
- Druska
- Pipirai
- Miltai , 3 valgomieji šaukštai
- Aliejus , 0,5 stiklinės
- Pomidorų pasta , 0,5 stiklinės
Jautieną įtrinti druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Mėsoje padaryti gilias siauras įpjovas, į jas prikišti šiaudeliais supjaustytų morkų ir petražolės šaknies. Likusias morkas, petražolės šaknį pakepinti su susmulkintais svogūnais šaukšte aliejaus. Supilti pomidorų tyrę ir troškinti 3–5 min.
Gilioje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, jame apkepinti iš visų pusių mėsą, sudėti daržoves, įpilti vandens ir troškinti apie 1 val. Pagardinti druska, pipirais, patinkančiais prieskoniais ir dar 15 min. troškinti.
škepusią mėsą išimti, o likusį padažą sutirštinti miltais. Prieš tiekiant mėsą supjaustyti griežinėliais ir apipilti padažu. Valgyti su bulvėmis ir daržovėmis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųVerdami burokėliai nepraras raudonumo, jei į verdantį vandenį įpilsite truputį acto arba įbersite truputi citrinos rūgšties.
Rodyti kitą patarimą