Greita paieška
Receptai
Draugai

Midijos baltajame vyne

Midijos baltajame vyne
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Midijos , 1 kilogramas
  • Baltas vynas, sausas , 150 mililitrų
  • Salierai , 1 vienetas
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Svogūnų laiškai , 1 žiupsnelis
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 150 mililitrų
  • Petražolės , 1 žiupsnelis
  • Prieskoniai , 3 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Salierų stiebus supjaustykite mažais gabalėliais. Į pasirinktą puodą supilkite vyną, suberkite mažais gabalėliais supjaustytus salierus ir svogūną, prieskonius ir pavirkite 5 minutes.

  2. Į užvirusį puodą sudėkite gerai nuvalytas ir nuplautas midijas. Uždenkite jas dangčiu ir virkite dar 5 minutes. Kai geldelės atsivers, užpilkite grietinėlę, išjunkite viryklę, uždenkite dangčiu ir palaikykite 3 - 5 minutes. Nelaikykite per ilgai.

  3. Viską iįmaišykite, išimkite midijas į sriubos lėkštes. Užpilkite sultinio ir pabarstykite žalumynų.

  4. Midijas reikia valgyti vietoj įrankių naudojant tuščią geldelę. Likusį skystį ir daržoves teks valgyti su šaukštu.

Receptą atsiuntė Donata
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Šviežios prieskoninės daržovės ilgai išlaikys aromatą, jei jas užpilsite alyvuogių aliejumi ir sandariai uždarysite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Mieliniai čeburėkai Purūs keksiukai Lašišos suktinukai Naminė pica Ravioli su vištiena
Reklama
Prisijunk prie mūsų!