Greita paieška
Receptai
Draugai

Midijos baltajame vyne

Midijos baltajame vyne
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Midijos , 1 kilogramas
  • Baltas vynas, sausas , 150 mililitrų
  • Salierai , 1 vienetas
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Svogūnų laiškai , 1 žiupsnelis
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 150 mililitrų
  • Petražolės , 1 žiupsnelis
  • Prieskoniai , 3 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Salierų stiebus supjaustykite mažais gabalėliais. Į pasirinktą puodą supilkite vyną, suberkite mažais gabalėliais supjaustytus salierus ir svogūną, prieskonius ir pavirkite 5 minutes.

  2. Į užvirusį puodą sudėkite gerai nuvalytas ir nuplautas midijas. Uždenkite jas dangčiu ir virkite dar 5 minutes. Kai geldelės atsivers, užpilkite grietinėlę, išjunkite viryklę, uždenkite dangčiu ir palaikykite 3 - 5 minutes. Nelaikykite per ilgai.

  3. Viską iįmaišykite, išimkite midijas į sriubos lėkštes. Užpilkite sultinio ir pabarstykite žalumynų.

  4. Midijas reikia valgyti vietoj įrankių naudojant tuščią geldelę. Likusį skystį ir daržoves teks valgyti su šaukštu.

Receptą atsiuntė Donata
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei norite puresnių mielinių blynų, raugą ruoškite su vandeniu. Bet su pienu paruošto raugo blynai daug skanesni. Idealiausia – maišyti juos per pusę. 4 stiklinėms miltų reikia 25-30 g mielių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Ridikėlių ir agurkų salotos Burokėlių salotos Sluoksniuotos tuno salotos Porų mišrainė su kumpiu Vištienos širdelių guliašas Dešrelės su bulvėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!