Greita paieška
Receptai
Draugai

Mielinė Velykų Boba su aguonomis ir razinomis

Mielinė Velykų Boba su aguonomis ir razinomis
Mielinė Velykų Boba su aguonomis ir razinomis
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai 2

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Aguonos , 1 valgomasis šaukštas
  • Razinos , 1 valgomasis šaukštas
Tešlai:
  • Mielės , 1 valgomasis šaukštas
  • Vanduo , 4 valgomieji šaukštai
  • Kefyras , 200 mililitrų
  • Cukrus , 100 gramų
  • Miltai , 900 gramų
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Sviestas , 85 gramai
  • Druska , 1 žiupsnelis
Pabarstymui:
  • Cukrus , 2 valgomieji šaukštai
  • Džiūvėsėliai , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles ištirpinau šiltame vandenyje su 100 g cukraus ir 2 valgomi šaukštai miltų. Palikau, kol pradėjo vykti rūgimo procesas. Maždaug 10 - 15 minučių.
    Sviestą ištirpinau, supyliau į jau pradėjusį "burbuliuoti" raugą, įmušiau kiaušinius, pyliau kefyrą, subėriau miltus, sumaišytus su druska ir užminkiau tešlą. Minkyti reikia tol, kol tešla pasidaro vientisa ir nelipni. Palikau nakčiai balkone, kad ramiai sau kiltų. Nežinau, sutapimas ar ne, bet šaltai kildintos tešlos kepiniai neturi mielių kvapo valgant.

  2. Galima ir nelaukti per naktį. Šaldytuve pakils per 3 - 4 valandas. Ryte pakilusią tešlą dar kartą perminkiau ir jau kambario temperatūroje palikau dar kartą pakilti. Pakilusią padalinau į 3 dalis, nes manoji kepimo skarda buvo mažoka visam tešlos kiekiui.

  3. Vieną dalį atidėjau šalin. Antrą dalį išminkiau su razinomis ir aguonomis. Iškočiojau aguoninę ir "nepagerintą" dalis vienodo dydžio stačiakampiais.
    Maišytą su aguonomis tešlos stačiakampį uždėjau ant iškočioto tešlos stačiakampio be priedų. Susukau į volelį.

  4. Kepimo skardą gausiai ištepiau sviestu, pabarsčiau džiuvėsėliais ir cukrumi taip, kad jie padengtų ir skardos šonus. Dėjau tešlos volelį, galus užspaudžiau. Palikau pakilti valandai. Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Ilgiau nereikėjo. SKANAUS!

Receptą atsiuntė Kristina
Komentarai2
aslen

o cia kaip bula saldi gaunas ar kaip?

aslen

atrodo gardziai

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Nepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Cukinijų padažas Želė tortas „Vasarėlė“ Dešrelės su bulvėmis Sūrio padažas makaronams Burokėlių salotos Pomidorų sriuba su ryžiais
Reklama
Prisijunk prie mūsų!