Mielinės tešlos spurgytės
- Miltai , 500 gramų
- Mielės (sausos) , 1 pakelis
- Pienas, ar vanduo (šiltas) , 1,5 stiklinės
- Cukrus , 1 stiklinė
- Aliejus , 0,5 stiklinės
- Šokoladas, juodas , 100 gramų
- Aliejus (virimui) , 500 gramų
Mieles užpilam cukrum ir šiltu pienu ar vandeniu, gerai išmaišome ir leidžiame pastovėti.
Į dubenį beriam miltus, padarom dubutę, pilam aliejų ir mielių masę. Viską gerai išminkome. Jei reikia įsipilam daugiau skysčio ar miltų. (Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų). Leidžiame pakilti, uždengę rankšluostėliu šiltoje vietoje.Prikaistuvyje įkaitiname aliejų. Tuo metu formuojame spurgytes (apvalias ar baronkytes). Aliejui gerai įkaitus dedame spurgytes ir apskrudiname iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
Ištrauktas dedame ant vienkartinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
Išsitirpiname šokoladą ir apliejame ar aptepame kiekvieną spurgytę.
Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSorų košė nebus karti ir pilkos spalvos, jei prieš verdant kruopas gerai nuplausite.
Rodyti kitą patarimą