Greita paieška
Receptai
Draugai

Minkšta pieno karamelė

Minkšta pieno karamelė
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Cukrus , 700 gramų
  • Sviestas , 75 gramai
  • Pienas , 200 mililitrų
  • Kondensuotas pienas, sutirštintas, nesaldintas , 200 mililitrų
  • Vanilinis cukrus , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Visus komponentus sudėkite į didelį puodą, kaitinkite, kol cukrus ištirps (būtinai maišykite, kad neprisviltų). Užvirinkite mišinį iki 113°C. Tada nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite jam atvėsti.

  2. Atvėsusią masę išplakite elektriniu plaktuvu iki dar tirštesnės masės. Formą išklokite maistine plėvele ir gausiai ištepkite aliejumi. Tiršta masę supilkite į formą, uždenkite kitu sluoksniu plėvelės. Parai padėkite į šaldytuvą. Išimkite ir supjaustykite kubeliais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Gabija
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Mielinė tešla bus švelnesnė ir minkštesnė, jei maišydamos ją, į saldų pieną įpilsite 1-2 šaukštus rūgpienio.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Zrazai su trimis įdarais Nugarinės šašlykas Bulvės su grybais kaimiškai Keksiukai su spanguolėmis Marinuota lašiša Tiršta vištienos ir pievagrybių sriuba
Reklama
Prisijunk prie mūsų!