Moliūginis pyragas
- Miltai , 2 stiklinės
- Sviestas , 200 gramų
- Svarainių sirupas (tešlai) , 3 valgomieji šaukštai
- Druska , 1 žiupsnelis
- Džiovintos slyvos , 200 gramų
- Svarainių sirupas (mirkymui) , 100 gramų
- Kepti moliūgai , 1 litras
- Grietinė , 200 gramų
- Kiaušinai , 3 vienetai
- Vanilės milteliai , 1 valgomasis šaukštas
- Cinamoas , 1 arbatinis šaukštelis
- Ciberžolė , 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus , 5 valgomieji šaukštai
- Citrina , 1 vienetas
- Krakmolas , 1 valgomasis šaukštas
Pirmiausia reikia patikrinti, ar slyvos tikrai be kauliukų ir užmerkti jas svarainių sirupe.
Į miltus sutarkuoti šaltą sviestą, suberti cukrų, truputį druskos ir paminkyti. Įpilti svarainių sirupo, gerai išminkyti ir valandai padėti į šaldytuvą.
Moliūgus, vis maišant, apie 15 minučių su cukrumi patroškinti puode. Susidariusias sultis nupilti, atšaldyti.
Suberti vanilinį cukrų, cinamoną, ciberžoles, supilti kiaušinius, sumaišytus su grietine, supilti krakmolą. Masę išmaišyti.
Imti iš šaldytuvo tešlą, sviestu patepti torto formą ir iš tešlos suformuoti pagrindą su kraštais.
Ant jo išdėlioti nusunktas slyvas ir supulti kremą.Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie valandą.
Kai pyragas dalinai pravėsta, nuimti tortinės kraštus.
Dar galima iš cukraus pudros ir citrinos sulčių pagaminti šaukštu pilamą glaistą ir aplieti torto kraštus.
Pyragas valgomas šaltas.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei uogienė pyragėliams per skysta, tai į ją įdėkite 2-3 šaukštus džiūvėsėlių arba kukurūzų dribsnių. Įdaras bus labai skanus.
Rodyti kitą patarimą