Morengų tortas

morengų lakštams:keturių baltymų ir 300 gr cukraus.
Pertepti pasiruoškite 350 gr plaktos grietinėlės, 30 gr cukraus, arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties ir 300 gr rūgštesnių uogų, pavyzdžiui, šviežių braškių, spanguolių ar juodųjų serbentųLabai kruopščiai atskirkite baltymus nuo trynių. Iš pradžių baltymus plakite be cukraus apie 5 min. Tada pamažu pilkite cukrų ir dar plakite apie 20 min.
Iš išplaktos masės suformuokite blynelius, kuriuos sudėkite į kepimo popieriniu išklotą skardą. Kepkite apie 30 min. 120 laipsnių orkaitėje. Krosnies neatidarinėkite. Morengų tortui iškepkite mažiausiai tris lakštus.
Grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su uogomis. Šiuo mišiniu pertepkite morengų lakštus ir papuoškite tortą.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSalotoms ir mišrainėms majonezą galite pakeisti grietine, sumaišyta su kietai virto kiaušinio tryniu ir šaukšteliu garstyčių.
Rodyti kitą patarimą