Greita paieška
Receptai
Draugai

Morengų tortas

Morengų tortas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Gaminimo instrukcija:
  1. morengų lakštams:keturių baltymų ir 300 gr cukraus.
    Pertepti pasiruoškite 350 gr plaktos grietinėlės, 30 gr cukraus, arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties ir 300 gr rūgštesnių uogų, pavyzdžiui, šviežių braškių, spanguolių ar juodųjų serbentų

  2. Labai kruopščiai atskirkite baltymus nuo trynių. Iš pradžių baltymus plakite be cukraus apie 5 min. Tada pamažu pilkite cukrų ir dar plakite apie 20 min.
    Iš išplaktos masės suformuokite blynelius, kuriuos sudėkite į kepimo popieriniu išklotą skardą. Kepkite apie 30 min. 120 laipsnių orkaitėje. Krosnies neatidarinėkite. Morengų tortui iškepkite mažiausiai tris lakštus.
    Grietinėlę išplakite su cukrumi ir sumaišykite su uogomis. Šiuo mišiniu pertepkite morengų lakštus ir papuoškite tortą.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Salotoms ir mišrainėms majonezą galite pakeisti grietine, sumaišyta su kietai virto kiaušinio tryniu ir šaukšteliu garstyčių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos širdelių guliašas Troškintos kiaulienos kepenėlės Burokėlių salotos Burokėlių mišrainė su majonezu Virtų bulvių cepelinai su mėsa Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!