Greita paieška
Receptai
Draugai

Namie ruoštas majonezas

Namie ruoštas majonezas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Padažai, marinatai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Kiaušinio tryniai , 2 vienetai
  • Druska , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Garstyčios , 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakai , 2 skiltelės
  • Citrinos , 0,5 vieneto
  • Juodieji pipirai , 2 žiupsneliai
  • Actas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus , 350 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinių trynius, druską, cukrų, garstyčias, sutrintas česnako skilteles, šviežiai išspaustas citrinos sultis, pipirus ir actą sudedame į plakimo indą.

  2. Gerai išplakame.

  3. Po to plona srovele pilame aliejų ir gerai maišome.

  4. Maišyti reikia tol, kol masė gaunasi vientisa ir puri.

  5. Majonezo spalva bus geltonesnė, jei turėsite naminių kiaušinių.

  6. Termiškai neapdorotų kiaušinių bijoti nereikia. Žalią kiaušinį prieš vartojimą tereikia kruopščiai nuplauti karštu vandeniu su soda ir jokio pavojaus. Juk naminis majonezas daug sveikiau, bent žinai ko pridėjai :)

Receptą atsiuntė Danutė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei, nukėlę nuo ugnies, kiaušinius iškart panardinsite į šaltą vandenį, jie geriau nusilups ir kiaušinio trynys nepatamsės.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuotos šparaginės pupelės Keksiukai su spanguolėmis Gardutėlė kriaušių uogienė Vanilinis varškės apkepas Virtos “gėlytės” Vištienos širdelių guliašas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!