Greita paieška
Receptai
Draugai

Naminė gira

Naminė gira
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Duona , 1 kilogramas
  • Cukrus , 3 stiklinės
  • Mielės , 30 gramų
  • Razinos , 20 vienetų
  • Vanduo , 8 litrai
Gaminimo instrukcija:
  1. Pakepiname juodą duoną iš abiejų pusių.

  2. Į maždaug 10 l indą sudedame keptą duoną bei užpilame karštu vandeniu.

  3. Po maždaug 3-4 valandų duoną perkošiame per koštuvą, o skystį pilame į kitą didelį indą.

  4. Tuo metu į tą patį švarų indą dedame cukrų, smulkiname mieles ir pilame šiltą girą. Išmaišome, uždengiame marle (ne dangčiu) ir paliekame nakčiai.

  5. Ryte nugriebti rudas paviršiuje esančias putas. Jeigu trūksta cukraus, tai įdėti dar pagal skonį. Po to imame plastikinius butelius pvz. 2,5 l ir pripildome ne pilnus, beriame po 8 razinas, užsukame ir pastatome į šaldytuvą.

  6. Vis po truputį atsukame ir šiek tiek išleidžiame oro. Kai razinos pakils, maždaug po 8-12 valandų – galima gerti. Nugraibome razinas ir pilame į stiklinę. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Raminta
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jaunų ridikėlių lapuose gausu vitaminų bei mineralinių druskų, todėl nuplautus ir susmulkintus juos patariama naudoti salotoms.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Virti briuselio kopūstai su sviestu Zrazai su trimis įdarais Orkaitėje troškinti balandėliai Naminė pica Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis"
Reklama
Prisijunk prie mūsų!