Naminis medaus tortas
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
200 g sviesto
5 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos.
Kremas:
1 l grietinės
6 šaukštai cukraus pudros
0,5 šaukšto citrinos sulčių
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.
- Komentuoti

Aciu kepsim Valentino dienos proga ;-)

i sveikata:)

Aciu uz recepta,pirma karta kepiau torta,isejo liuks.

aciu:)

labai grazus torciukas

aciu uz pagyrimus :)

mėgstamas,nuo senų laikų,šanuolė.nesunku pasigaminti o ir skannuuus ;)
Panašūs receptai
Daugiau receptųBurokėlių lapkočiai daug vertingesni už pačius burokėlius, nes juose daugiau vitaminų ir kitų vertingų medžiagų.
Rodyti kitą patarimą