Netikras Zuikis kitaip
- Kiaulienos faršas , 1 kilogramas
- Pievagrybiai , 400 gramų
- Svogūnas , 1 vienetas
- Morka , 1 vienetas
- Kiaušinai , 2 vienetai
- Česnakai , 4 skiltelės
- Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Pipirai
- mėsos prieskoniai
Dideliame inde sudedame faršą, įmušame kiaušinius, išspaudžiame česnako skilteles, dedame pagal skonį prieskonius ir viską gerai išmaišome.
Susipjaustome kūbeliais pievagrybius ir svogūną, susitarkuojame morką ir viską beriame į įkaitintą keptuvę su aliejumi, masę pagardiname druska ir pipirais. Viską pakepiname.
Imame pailgą kepimo formą ir dugną paklojame maždaug 3 cm storio faršo sluoksniu.
Supilame pakepintas daržoves ir tolygiai paskirstome antrą sluoksnį.
Likusį faršą dedame ant viršaus ir taip pat tolygiai paskirstome, suformuodami trečią sluoksnį.
Formą pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 200C temperatūroje apie 30 – 40 min. Skanaus! P.S. Dekoracijai pasirinkau alyvuoges. Prieš dedama pirmąjį faršo sluoksnį, formoje gražiai išdėsčiau alyvuoges ir tik tada pradėjau sluoksniavimą.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųVerdamas sultinys bus gražios gelsvos spalvos, jei į verdamą mėsos sultinį svogūną dėsite su lukštu.
Rodyti kitą patarimą