Greita paieška
Receptai
Draugai

Norvegiškai kepti sterkai

Norvegiškai kepti sterkai
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Žuvis, Karšti patiekalai
Gaminimo instrukcija:
  1. 1 kg sterkų filė,
    40 g kaparių,
    smulkintų petražolių,
    1 citrina,
    50 g sviesto,
    40 g aliejaus,
    druskos,
    pipirų,
    100 g pieno arba 1 kiaušinio baltymas,
    30 g miltų,
    750 g bulvių.

  2. Žuvų gabalėlius nuplaukite, nušluostykite, pabarstykite smulkia druska, pipirais, pamirkykite piene arba šakute išplaktame kiaušinio baltyme, pavoliokite miltuose. Keptuvėje pašildykite pusę riebalų (aliejaus ir sviesto) ir apkepinkite žuvis. Kepimo laikas priklauso nuo žuvų gabaliukų storumo; kai jie bus iškepę, apibarstykite nedideliais citrinos kubeliais.Žuvį sudėkite į lėkštę, laikykite šiltai. Likusius riebalus sudėkite į keptuvę, pakaitinkite, kol paruduos, sudėkite kaparius ir smulkintas petražoles. Gerai pakaitinkite. Šį padažą užpilkite ant žuvų. Tiekite su bulvėmis, virtomis vandenyje arba garuose, ir salotų lapais. Vietoj petražolių galima dėti plonų svogūno griežinėlių.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei, nukėlę nuo ugnies, kiaušinius iškart panardinsite į šaltą vandenį, jie geriau nusilups ir kiaušinio trynys nepatamsės.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Dešrelės su bulvėmis Purūs keksiukai Čenakai Virti briuselio kopūstai su sviestu Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės "Mantingos" tešlos Vištienos širdelių guliašas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!