Greita paieška
Receptai
Draugai

Obuolinis tortas

Obuolinis tortas
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Obuoliai , 8
  • Cukrus , 2 stiklinės
  • kiausiniai , 4
  • Grietinės , 1 stiklinė
  • Soda , 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai , 3 stiklinės
  • Želatina , 1 valgomasis šaukštas
  • Ciitrinos rūgštis
  • Migdolai, malti , 3 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Įmušti 4 kiaušinius supilti 2 šaukštus cukraus ir viską gerai išmaišyti. Į šaukštą grietinės dėti 1 šaukštelį sodos ir išmaišyti, viską supilti į visą masę. Miltų dėti pagal tirštumą, kad masė nebūtų nei per tiršta, nei per skysta. Pašauti į 180 °C įkaitusią orkaitę ir kepti 45 min.
    Atšalusį pyragą supjaustyti lakštais ir pertepti.

  2. Pertepimui:
    1 Desertinė varškė.
    2.Grietinėlė.
    3.Želatina.
    4.Citrinos rūgštis arba sultys.
    5.Cukraus pagal skonį.

  3. Ištirpinti želatiną karštame puodelyje vandens ir atvėsinti. Po to išplakti grietinėlę su cukrumi ir rūgštele. Dėti varškę, migdolus, truputį cukraus ir viską išmaišyti.
    Supilti atvėsintą želatiną ir vėl išmaišyti. Truputį palaukti kol pradės stingti. Supjaustytą lakštais pyragą sluoksniuoti ir padėti valandai į šaldytuvą (apdengti plėvele, kad neapdžiūtų).

    Verta pavargti :)

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Laima Naujokaitiene
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Šviežios prieskoninės daržovės ilgai išlaikys aromatą, jei jas užpilsite alyvuogių aliejumi ir sandariai uždarysite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kepti šonkauliukai medaus-garstyčių marinate Virtos “gėlytės” Virtų bulvių cepelinai su mėsa Troškintos kiaulienos kepenėlės Česnakinis padažas kebabams Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!