Greita paieška
Receptai
Draugai

Obuolinis tortas

Obuolinis tortas
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Obuoliai , 8
  • Cukrus , 2 stiklinės
  • kiausiniai , 4
  • Grietinės , 1 stiklinė
  • Soda , 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai , 3 stiklinės
  • Želatina , 1 valgomasis šaukštas
  • Ciitrinos rūgštis
  • Migdolai, malti , 3 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Įmušti 4 kiaušinius supilti 2 šaukštus cukraus ir viską gerai išmaišyti. Į šaukštą grietinės dėti 1 šaukštelį sodos ir išmaišyti, viską supilti į visą masę. Miltų dėti pagal tirštumą, kad masė nebūtų nei per tiršta, nei per skysta. Pašauti į 180 °C įkaitusią orkaitę ir kepti 45 min.
    Atšalusį pyragą supjaustyti lakštais ir pertepti.

  2. Pertepimui:
    1 Desertinė varškė.
    2.Grietinėlė.
    3.Želatina.
    4.Citrinos rūgštis arba sultys.
    5.Cukraus pagal skonį.

  3. Ištirpinti želatiną karštame puodelyje vandens ir atvėsinti. Po to išplakti grietinėlę su cukrumi ir rūgštele. Dėti varškę, migdolus, truputį cukraus ir viską išmaišyti.
    Supilti atvėsintą želatiną ir vėl išmaišyti. Truputį palaukti kol pradės stingti. Supjaustytą lakštais pyragą sluoksniuoti ir padėti valandai į šaldytuvą (apdengti plėvele, kad neapdžiūtų).

    Verta pavargti :)

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Laima Naujokaitiene
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei nenorite verkti, pjaustydami svogūną ant peilio galo užmaukite duonos kubelį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuoti žiediniai kopūstai Gardutėlė kriaušių uogienė Kugelis su cukinija Keksiukai su spanguolėmis Bulvės su grybais kaimiškai Vištienos sriuba su kariu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!