Obuolių ir spanguolių pyragas
- Miltai , 360 gramų
- Cukrus , 270 gramų
- Kepimo milteliai , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska , 1 žiupsnelis
- Sviestas , 200 gramų
- Kiaušiniai , 4 vienetai
- Uogienė, (obuolių) , 1 stiklinė
- Spanguolės , 1 sauja
- Apelsinas, (žievelė) , 1 vienetas
- Cukraus pudra
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temp.
Kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Dubenėlyje sumaišyti obuolių uogienę, spanguoles ir gerai nuplauto bei nutarkuoto apelsino žievelę.
Ištirpintą sviestą supilame ant cukraus, įdedame vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišome. Sudedame kiaušinius. Išsukame (sukti plaktuvu apie 5 min.). Į jau turimą masę beriami miltai ir kepimo milteliai, druska. Gerai išmaišome. Pusę tešlos sukrėsti į kepimo formą. Ant jos supilti gautą obuolių uogienės, spanguolių ir apelsino žievelės masę, tolygiai ją paskirstyti ir paviršių išlyginti, supilti likusią tešlos dalį. Kepti įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei norite ilgiau išlaikyti salotų lapus šviežius, nuplaukite juos ir, suvynioję į servetėlę, sudėkite į polietileninį maišelį.
Rodyti kitą patarimą