Greita paieška
Receptai
Draugai

Obuolių pyragas su datulėmis

Obuolių pyragas su datulėmis
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Obuoliai , 40 gramų
  • Džiovintos datuės , 200 gramų
  • Miltai , 225 gramai
  • Soda , 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus , 220 gramų
  • Karštas vanduo , 250 gramų
  • Kiaušinis , 1 vienetas
  • Sviestas , 125 gramai
Pirmajam sluoksniui:
  • Pienas , 125 mililitrai
  • Rudasis cukrus , 100 gramų
  • Sviestas , 60 gramų
  • Kokoso drožės , 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius supjaustyti mažais kubeliais, datules susmulkinti ir sumaišyti su obuoliais. Mišinį užpilti vandeniu su soda, uždengti indą ir palaikyti 10 min.

  2. Sviestą išsukti, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, sukrėsti obuolių ir datulių mišinį, per sietelį persijotus miltus ir viską gerai išmaišyti.

  3. Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti apie 50 min. 200 C orkaitėje.

  4. Viršutiniam sluoksniui skirtus produktus sudėti į puodą ir virti ant lengvos ugnies, nuolat pamaišant. Kai masė taps vientisa, supilti ant pyrago ir kepti dar apie 20 minučių. Palaukti, kol atvės, ir patiekti į stalą.

Receptą atsiuntė Sonata
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Uogienė taip greit nesurūgs, jei nuo verdančios uogienės, mediniu šaukštu nugraibysite putas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vaisių ir uogų desertas Vištienos širdelių guliašas Šalta kava su sultimis Trapūs, sultingi kibinai Česnakinis padažas kebabams Ridikėlių ir agurkų salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!