Greita paieška
Receptai
Draugai

Obuolių pyragas su varške ir cinamonu

Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Obuoliai , 3 vienetai
  • Miltai , 360 gramų
  • Cukrus , 270 gramų
  • Kepimo milteliai , 20 gramų
  • Varškė , 200 gramų
  • Kondensuotas pienas , 200 gramų
  • Vanilinis cukrus , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Sviestas , 200 gramų
  • Cinamonas
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
  1. Susipjaustome obuolius plonais griežinėliais.

  2. Išlydome sviestą. Supilame jį ant cukraus ir vanilinio cukraus. Išmaišome. Sudedame kiaušinius. Išsukame. Į jau turimą masę beriami miltai ir kepimo milteliai. Gerai išmaišome. Gauta masė, laikui bėgant, stingsta. Pusę tešlos padengiame į riebalais išteptą kepimo formą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto ar rankų, reikėtų įnagį vis pamirkyti šaltame vandenyje.

  3. Paklojame visus obuolius ant tešlos. Tada ant jos dedame su kondensuotu pienu sumaišytą varškę. Uždedame likusią tešlos dalį.

  4. Pyragas kepamas 175 °C temperatūroje 30 min.

  5. Iškepęs apibarstomas cinamonu bei cukraus pudra (papuošimui aš dar dėjau cinamono lazdelę). Derėtų palaukti, kol atauš, nes užbarstytas cukrus išsilydys.

Receptą atsiuntė Gintarė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Mėsos, paukštienos ir žuvies sultinys bus skaidrus, o mėsa minkšta, jei virsite ant silpnos ugnies.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Purūs blyneliai Zuvu ikrai prie......... Mėsos troškinys su daržovėmis Grybų padažas Vištienos širdelių guliašas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!