Obuolių pyragas su varške ir karamele
- Sviestas , 150 gramų
- Miltai , 150 gramų
- Cukrus, rudas , 100 gramų
- Varškė , 500 gramų
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Cukrus , 100 gramų
- Obuoliai , 7 vienetai
- Avižiniai dribsniai , 50 gramų
- Lazdyno riešutai , 50 gramų
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temp.
Į virtuvinį kombainą sudedame lazdyno riešutus ir stambiai sukapojame. Sudedame šaltą gabaliukais pjaustytą sviestą, suberiame miltus, rudąjį cukrų ir avižinius dribsnius. Viską sukapojame iki smulkių trupinių (tai pavyksta maždaug per 30 sekundžių).
Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi. Maždaug 4 minutes. Tuomet sudedame varškę ir dar plaktuvu plakame, kol varškė gerai išsimaišo.
Kepimo formos dugne paskleidžiame maždaug 4/5 tešlos trupinių. Ant jų uždedame nuluptus ir išskobtus, supjaustytų pusę obuolių, užpilame varškę, ant jos dideliais lašais pamėtome "Rududu", ir vėl uždedame likusius obuolius. Užbarstome likusius tešlos trupinius.
Kepame apie 1 val.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųApvytusias daržoves ir žalumynus atšviežinsite, pamerkę jas iš pradžių į karštą, o po to į šaltą vandenį.
Rodyti kitą patarimą