Originalusis omletas
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Pienas , 100 gramų
- Majonezas , 2 valgomieji šaukštai
- Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Balta duona , 2 riekės
- Kumpis , 2 riekės
- Paprika , 0,5 vieneto
Visus ingridientus supjaustom kvadratėliais.
Kiaušinius padruskinę, suplakame su pienu ir majonezu iki vientisos masės.
Keptuvėje ištirpdome šaukštą sviesto, išpilame kiaušinių plakinį,ant jo pabarstome supjaustytą papriką, kumpį arba dešrą bei baltą duoną. Kepame ant silpnos ugnies keletą minučių.
Jeigu turite antrą keptuvę, tai joje irgi įkaitinam šaukštelį sviesto, uždengiame gerąja puse kepantį omletą ir staigiu judesiu apverčiame jį iš vienos keptuvės į kitą bei pakepam dar keletą minučių. Jeigu neturite kitos keptuvės, reiks pasistengt apverst su platesne lopetėle arba perlenkus per pusę dar pakepti po minutę iš abiejų pusių.
Patiekiam su žaluma, bet galima valgyti ir be jos, nes omlete jau yra ir duonos, ir paprikos.:)
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųArbūzas bus prinokęs, jei jo luoba blizgės, o pabeldus girdėsis švarus, skambus garsas.
Rodyti kitą patarimą