Greita paieška
Receptai
Draugai

Orkaitėje troškinti balandėliai

Orkaitėje troškinti balandėliai
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kopūstai , 1 vienetas
  • Kiauliena, malta , 1 kilogramas
  • Ryžiai , 1 stiklinė
  • Kiaušinis , 1 vienetas
  • Grietinėlė , 3 valgomieji šaukštai
  • Česnakai , 3 skiltelės
  • Prieskonia , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska , 1 arbatinis šaukštelis
  • Padažui morkos , 3 vienetai
  • Paprika , 1 vienetas
  • Pomidorų tyrė , 1 stiklinė
  • Pomidorų padažas , 0,5 stiklinės
  • Sultinys, mėsos , 1 stiklinė
  • Miltai , 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 arbatinis šaukštelis
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:

Kopūstą sudėkite į puodą bei apvirkite keletą minučių, kad lengviau atsiskirtų kopūsto lapai. Atskirtų kopūsto lapų sustorėjimus nupjaukite.

Į faršą įmuškite kiaušinį, supilkite nevirtus ryžius, grietinėlę, įspauskite česnako skilteles, suberkite prieskonius, paprikos miltelius bei pagal skonį druskos, pipirų. Galima įberti mėgstamų mėsos prieskonių bei viską gerai suminkykite.

Į kopūsto lapą įdėkite kelis šaukštus faršo bei suvyniokite.

Į troškintuvo dugną pridėkite kopūsto lapų (kelis pasilikite uždengti viršų), pripjaustykite morkų, paprikų, sudėkite paruoštus balandėlius.

Pomidorų tyrę sumaišykite su pomidorų padažu, sultiniu, miltais, druska, pipirais ir užpilkite ant balandėlių. Ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlius, uždenkite likusiais keliais lapais. Troškintuvą uždenkite dangčiu ir dėkite į įkaitintą iki 170°C orkaitę apie 1 val. (priklauso nuo balandėlių dydžio).

Patiekite su grietine.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Svetlana
 
 
Komentarai0
Ar žinote, kad...

Mielinių blynų raugą vertėtų pradėti ruošti prieš 5-6 valandas. Iš pradžių piene ištirpinkite mieles ir dalį miltų, o tik vėliau, kai raugas ims kilti, berkite likusius miltus, dėkite prieskonius.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Dešrelės su bulvėmis Purūs keksiukai Virtos “gėlytės” Burokėlių salotos Vištienos širdelių guliašas Žemaičių blynai su faršu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!